JaKuba Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2021 (edytowane) najpierw próbowali wrzaskiemdzikim i pełnym porównańo kopiach o przynależnościkrzyczeli, aż stałem się głuchypotem chcieli prochamirecepty pisali znachorzywłaściwe widzenie światawpajali, aż stałem się ślepypotem ruszyli z przemocąwalili paskiem i pieściąbym poszedł wybraną drogąbili, aż przestałem chodzićpotem zaczęli dłubaćdo wnętrza wkładać przyrządyby wyrwać ze mnie przekleństwogrzebali, aż przestałem mówićpotem machnęli już rękąrzucili na losu pożarciemoże się uda z następnymmruczeli padając na tapczan za drzwiami do planet nieznanychleżę wtulony w ciemności w kasynie marzeń młodzieńczych krupier już zebrał zakłady Edytowane 19 Lutego 2021 przez JaKuba (wyświetl historię edycji) 3
Gość Franek K Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2021 Ja bym to raczej zakończył rosyjską ruletką, ale to Ty jesteś autorem. Pojechałeś grubo i dosadnie, ale dobrze. Mam uwagę do wtulenia, bo jednak wtula się w coś/w kogoś (w ciemność lub w coś/w kogoś w ciemności?). A może leżę porzucony w ciemności? I jeszcze brakuje dzyndzołka przy pięści.
JaKuba Opublikowano 19 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2021 @Franek K dzięki za wizytę i za rady :) chodziło o mnogość tych ciemności, ale przemyślę Twoją propozycję. Pozdrawiam :) @Gosława dziękuję za wizytę i wpis. Pozdrawiam serdecznie
Gość Franek K Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2021 @JaKuba Ok. Nie skumałem. Pewnie dlatego, że trudno mi wyobrazić sobie mnogie ciemności.
iwonaroma Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2021 Odczytuję jako próbę aborcji dorastającego człowieka z jego jestestwa, tak, by spełniał normy społeczne. Trzeba się bronić, by być sobą, ale czasem jest się bezbronnym... Poruszający wiersz.
JaKuba Opublikowano 20 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2021 Dziękuję @huzarc Dziękuję @iwonaroma
Natuskaa Opublikowano 20 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2021 Miała być aborcja, a wyszło uszkodzenie... chociaż tak nie do końca. Uszkodzenie - może dla "nich", tylko kto to są "oni"? Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi