Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Odejdę ..

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Śmierć jest może czymś bardziej rzeczywistym niż nasze życie, w którym umyka nam często prawda... Czyżby dlatego budziła w nas lęk..? A może to przeczucie spotkania Bogiem? Myśl o śmierci jakby Go przywoływała...

Jak widzisz, kilka tych wersów wzbdziło we mnie sporo refleksji :)

Pozdrawiam!

Ja n@Franek K @Franek K Ja wiem, że trudno coś nowego wymyślić, czy to w życiu czy też w poezji. Ale żeby tak dosłownie czerpać?

Pytanie dobre. Wydaje mi się jednak, że ustawiłeś mnie w jadącym peletonie tak, jak to dotyczy przeciętnie każdego człowieka.   Ja się z tym aktualnie mierzę, więc co jest nie tak gdy piszę wprost?  Co tobie w tym nie odpowiada? Chciałbyś delikatności w temacie gdy np. Osiecka pisze "Sucha Kostucha, ta miss wykidajło..." a przecież gdzie mnie do jej geniuszu

@Franek K Nikogo w niczym nie ustawiam, ani nie oczekuję delikatności, raczej oryginalności :) Czyżbyś nie znała?

Zgadzam się z tobą i schylam głowę, nie zaspokoję twoich oczekiwań, pozdrawiam serdecznie.

@dot.

Przepraszam, ale czy nie godniej byłoby użyć zwrotu "postać zwana zegarmistrzem purpurowym"? 

Szanujmy pierwowzory, zwłaszcza jeśli je cytujemy. 

Dot. 

Dziękuję, każdy komentarz rozwija bo wzbudza emocje - ja tak osobie, pozdrawiam,