aMZ Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2021 Za czerwień słońca Za zielony śpiew Za rudą wiewiórkę Za dziecinną duszę Za Pierwszą Miłość Za Nienawiść Za poranki bez końca Za noce bez początku Za cudowne wędrówki Za brak i dostatek Niebieskie są moje radości i smutki Czerwone jest wino i krew Zielone są drzewa i morze Co szumi bez końca, w Czas Za pisarzy wielkich Za tych, co chcą zmienić świat Np. Stalin Za dzikie wróżby Za głodujących I za sytych Za to wszystko trzeba zapłacić Miłością. 5
w kropki bordo Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2021 @aMZ To ja już wszystko rozumiem... podobają ci się takie wiersze, jakie sama piszesz, czyli słabe. Bo to taka sobie wyliczanka......
Ewula Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2021 Coś cudownego, bardzo dziękuje Tobie za ten wiersz. Jest za co dziękować w życiu, jeżeli Zycie nasze jest magiczne, jeżeli umiemy się nim cieszyć, każdą chwilą, sekunda, z uśmiechem, z miłością. Pozwolisz , ze podsumuję Twoje dzieło moimi przemyśleniami z innego mojego wiersza: "Miliony uśmiechów - miliony spraw Uśmiech - zaproszenie do ludzkiego wnętrza Rada dla nas, by kochać świat wokół nas z uśmiechem w sercu" Twój wiersz wywołał uśmiech we mnie. bardzo Tobie za niego dziękuje Ewa
duszka Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2021 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo podoba mi się konstrukcja Twojego wiersza, to nieoczekiwane wejście własnej refleksji do jego środka.., zatrzymanie strumienia rozpedzonych mysli i potem jego dalszy bieg zkończony również zaskakująca puentą... Odczytuje z niej, że miłością powinniśmy "zapłacić" za wszystko - za to, co dobre , mniej dobre i złe.., że wszystko jest, czy może się stać, pewnego rodzaju darem. To jest w moim odbiorze zarówno budzące jak i budujące. :) Pozdrawiam! Edytowane 29 Stycznia 2021 przez duszka (wyświetl historię edycji)
aMZ Opublikowano 29 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2021 @duszka Dziękuję Bardzo, to podnosi na duchu po "ocenach_ bordowych kropek:) i pozwala dalej może choć na chwilę komukolwiek dać coś dla niego miłego. @Ewula Bardzo się cieszę , ogólnie to mój cel:) dać komuś coś miłego:) Pozdrawiam i Dziękuję!
Rekomendowane odpowiedzi