Gość Franek K Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2021 (edytowane) @jan_komułzykant Rozumiem, ale nie wszystko. Książka Słomczyńskiego zawiera limeryki Słonimskiego, tak? Chyba że to chochlik? Edytowane 20 Stycznia 2021 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
jan_komułzykant Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :D Nie, książka Słomczyńskiego zawiera jedynie limeryki Słomczyńskiego, Macieja. Słonimski, to Antoni zdaje się. źródło: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pomyliłem dwóch panów, sorry. Już poprawiam.
Gość Franek K Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2021 @dot. Toż to cieć-filozof :)
Gość Franek K Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2021 @dot. W cieci samej :)
Gość Franek K Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2021 @dot. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Gość Franek K Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2021 @Agrafka Zawsze warto spróbować czegoś nowego. Na początek całkiem nieźle :) @dot. Mikruć się zlał (nie powiem z czym i gdzie ;))
iwonaroma Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2021 (edytowane) Moja Zimowa Fraszka wyszła na mróz w fatałaszkach. Strasznie jej zmarzły paluszki napiła się więc wódki - duszkiem! Była biała - spąsowiała. Ze wstydu nic nie napisała... Edytowane 22 Stycznia 2021 przez iwonaroma (wyświetl historię edycji)
Gość Franek K Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2021 @iwonaroma A nie piwa z puszki aby? ;) @dot. Ha ha. Mikruć już jest dorosły (toż ma z 8 miesięcy). "Zlał z śniegiem" trochę mi nie sztymuje.
Gość Franek K Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2021 @dot. Twoje rysunki są zaiste zacne. Najbardziej podoba mi się to, że świetnie odczytujesz i obrazujesz wyobrażenia autora. Szacun.
iwonaroma Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Franku... piwo nie rozgrzewa :), piwo się pije latem, w upał! No, najlepiej rozgrzewa woda ognista ale żeby tak kobieta...;) Wino duszkiem niekoniecznie z flaszki, może być z kielicha ..
Gość Franek K Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2021 @iwonaroma Jest jeszcze piwo grzane, no ale to raczej nie z puszki. A kobieta sama w sobie może być jak spirytus movens :)
iwonaroma Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Hrabi uwielbiam :) chętnie zobaczę (lub przypomnę sobie, bo być może mam tę chorobę z limeryku Franka :)) Przekonałaś mnie, zmieniam na wódkę :), w końcu do cholery po co walczyłyśmy o równouprawnienie :) Zdrówka również
Gość Franek K Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2021 @dot. Miałaś chyba cionk na myśli Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Johny Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2021 @Franek K Ja też! Ja też! Ja też! :P Na imprezie sylwestrowej pewien facet popił sobie wszystkim gościom nerwy zszargał zachowując się jak bałwan kiedy bójki zaczął wszczynać mimo że na dworze zima to na mróz go wyproszono pożegnano się z nim chłodno tejże nocy była zamieć wiatr był silny niesłychanie ciężki powrót jest z zabawy gdy szum w głowie gdyś zawiany Pozdrawiam :)) 2
Gość Franek K Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2021 (edytowane) Z przyczyn takich i owakich, zamykam konkurs dzisiaj. Do finału awansowali wg nas z Bronką: @Henryk_Jakowiec; @jan_komułzykant i @Johny Po naradzie stwierdzamy, że the winner is... @Johny. Gratulacje :) Napisz mi proszę adres do wysyłki nagrody na [email protected]. Dziękuję wszystkim za udział i pozdrawiam. F.K. Edytowane 24 Stycznia 2021 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi