Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewien pijak z okolic Sanoka

mówi, że w lesie gdzieś widział smoka.

Lecz to jego widziano,

gdy zataczał się rano,

bo jak smok pił – więc przyszła pomroka.

*

Maciej Strąk, oryginał z Sanoka

twierdzi, że pośród drzew widział smoka;

choć na niego się rzucił,

to na tarczy powrócił,

bo smok zionął nań ogniem z wysoka.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Witam - w twoim stylu czyli na tak  -                                                                    Pzdr.wieczorowo.                   
    • gdzie strumyk płynie z wolna rozsiewa zioła maj stokrotka rosła polna a nad nią szumialł gaj   na niebie Zodiak błyszczy i gwiazd paleta srebrna grawilot niczym wystrzał gnał a podróż podniebna   nigdy się nie kończyła  ja - obłok w spodniach i Ewa  bardzo dla mnie miła zerwała jabłko z drzewa i ze mną się podzieliła   lecz kolaps grawitacyjny złapał ten korab astralny śmierć w czeluściach o zgrozo była jak przypadek fatalny   dwie stokrotki na łące co do słońca się śmiały  jak dwie dusze płaczące i dwie prawdy się działy   bo jedna jest tylko prawda i innej prawdy nie ma towarzysz Lenin w Smolnym czuwa....i to nie ściema!
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jak u amiszów. Całkiem ciekawe życie.
    • @Robert Witold Gorzkowski   Nie mam już siły o tym rozmawiać, otóż to: jestem już tym wszystkim po prostu zmęczony, nie zmienię zdania: nie ma idealnych kandydatów na Prezydenta Polski, a jednak: TV Republika ujawniła, iż w Polsce są szkoleni białoruscy partyzanci, cel: wywołanie - sprowokowanie bezsensownej wojny, która nie jest w interesie Polski i wpadłem wtedy w niesamowita złość - czerwona lampka błysnęła mi na prawej półkuli mózgu, powtarzam: jestem pogańskim racjonalistą - libertynem i intelektualnym biseksualistą - uniwersalnym! Wiesz, młody człowieku, nie mam kasy, a mam wódkę - trzy trzy czwarte Żubrówki, skąd? Od kolegów z wojska! Oczywiście, w przyszłym tygodniu im oddam, a co? Bardzo was to zabolało, iż zlikwidowałem raz na zawsze konto na Facebooku i Messengerze - teraz nie macie do mnie dostępu, tak? Baczność, młody człowieku! Teraz odpoczywam i słucham (odbieram drgania takich piosenek):     Hrabia Łukasz Wiesław Jan Jasiński Herbu Topór 
    • czy można napisać wiersz o niczym taki który nie będzie nudził   wiersz bez poetyckich słów gdzie główną rolę będzie grała nicość   czy można napisać wiersz czy jest to możliwe by był  pusty jak stara beczka   a mimo to czytającego  zaciekawił nie wyśmiał znalazł w nim to coś      
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...