ais Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2020 W pięknym zamku na wzgórzu otoczonym klonami mieszkał książę niezgrabny z żoną oraz ich psami. Księżna była przepiękna i na wskroś odstawała od mężczyzny, któremu kochać poprzysięgała. I być wierną, posłuszną, golić nogi, bikini oraz pachy i wąsik, by mieć wygląd bogini. Uśmiechała się rzadko, wyglądając jak posąg chociaż w duszy marzyła, o bieganiu na boso. W sercu wiele nosiła marzeń prostych i zwykłych, ale sama musiała być, jak dzieło spod igły. Była żoną mężczyzny niezgrabnego, lecz księcia sama będąc ubogą, więc niestety bez wzięcia. Mąż czasami wyjeżdżał w interesach, służbowo zostawiając małżonkę samą w zamku, celowo. Zanim jednak wyjechał uposażał swą damę w przyzdobioną kruszcami rodowodową bramę. Kod do bramy zaś chował do szkatułki w sezamie, który w domku leśniczym był na chłopskiej polanie. Książę skradał się nocą, żeby świadków uniknąć, gdyby jeden się zdarzył, musiał pędem by zniknąć. Przemierzała komnaty skromnie, sama i w ciszy. Myśli swoje kierując do zachcianek i chcicy. Ale chodzić musiała uwięziona w tej bramie, a w szkatułce był kodzik, gdzieś daleko w sezamie. ___ Konkursowe - temat Szkatułka 3
ais Opublikowano 20 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2020 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O! Dałaś serduszko! Pierwszy raz, to chyba rzeczywiście wierszyk przyoadł do gustu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i pozdrawiam! Edytowane 20 Grudnia 2020 przez ais (wyświetl historię edycji)
iwonaroma Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2020 :) bajkowo:) chociaż bajka smutna...
ais Opublikowano 21 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziekuję i pozdrawiam :))) 1
Gość Franek K Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2020 (edytowane) Konkursowe? Koń, kur sowę ten tego... ;) Edytowane 22 Grudnia 2020 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
ais Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Uwielbiam takie gry słowne. Dziękuję za czytanko, komentowanko i zalajkowanko. Pozdrawiam! (Wybacz, że późno odpowiadam, ale zapomniałam kodu pin i nie mogłam dlatemu).
Lahaj Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jest ponoć bardzo naturalne każdy but jest już nienaturalnością To mi wyjątkowo in +
Karina Westfall Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2021 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tego to mi nikt nie zabierze, biegania na boso. Ale tak naprawdę, to chodzi o byciu kimś kim się tak naprawdę nie jest. Wiersz smutny, ale jakże prawdziwy. Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 2 Stycznia 2021 przez Karina Westfall (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi