Ten utwór został doceniony przez użytkowników. jazzkółka Opublikowano 13 Grudnia 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 (edytowane) na ziarenku maku mieszka sobie wróżka Makowa Panienka ot taka maluśka lecz serduszko wielkie ma i chętnie słucha o czym dzieci marzą kiedy noc zastuka lubi się przechadzać pośród snów by rankiem wyczarować z marzeń najprawdziwszą bajkę a wieczorem znowu sny jak makiem sieje na podusiach kładzie spokój i nadzieję Edytowane 16 Grudnia 2020 przez opal (wyświetl historię edycji) 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
violetta Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 słodkie, ale krótkie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barth Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Fajniutki :-) :-) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazzkółka Opublikowano 14 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 @Dag Uważaj na nisko przelatujące... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ślicznie dziękuję za uśmiechający mnie komentarz i zdjęcie, po którym bura pogoda się rozjaśnia. Pozdrawiam serdecznie @valeria Valerio, słodko, bo dzieci lubią słodycze A ponieważ to nie bajka, nie musi być długa - wręcz odwrotnie - za długa kołysanka uśpi, owszem, ale usypiającego ;-) A poza tym, jeśli za krótko, robisz rondo, i już. Testowanie własnogłośnie na Tuptusiach Dziękuję za komentarz i pozdrawiam. @Agrafka Agrafko, bo my mamy już tak mamy... Serdecznie dziękuję za Twoją obecność. Pozdrowienia serdeczne dla pełnoetatowej Mamy! @barth Witaj Oj tam, oj tam. Założę się, że Ty napisałbyś o niebo lepsze zakończenie... A może spróbujesz...? Taki czelendż. Serdeczne...! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barth Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Twój uroczy wierszyk wybudził mnie na chwilę z jesienno-zimowego snu :-) Ale natura wzywa, więc igrzyska kiedy indziej ;-) Dobranoc :-) :-) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazzkółka Opublikowano 14 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 @barth buuu Przykro Misię zrobiło Bo, kurszsze, kołysanka okazała się przebudzajką... Śpij zatem, słodko śnij Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobranoc:-):-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nata_Kruk Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... mnie także , w I-szej strofce. W zakończeniu, ładniej zabrzmiałoby... kładzie na podusiach... bo podusia musi być miękka... ;) Tytułem "rozstrzeliłaś" mnie całkowicie, a wiersz do podusi, dla dzieci cudny. Pozdrawiam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antoine W Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 @Agrafka też mi się czyta "maluśka" i "kiedy noc jest głucha" ale wola autora jest święta, i tego się trzymam :) @opal Może i coś tam pasuje, ale ma być tak jak autor, czyli ty, napisał. I takie mi się najbardziej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazzkółka Opublikowano 16 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 @Agrafka @Nata_Kruk @Antoine W Witajcie :-) Co cztery głowy, to nie jedna - już przechrzciłam wróżkę na "maluśką" :-) Dziekuję Mamom i Tacie Chrzestnym! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Nata_Kruk Natka, jeśli chodzi o podusie, to tutaj również przyznaję Ci rację - za dużo tej miękkości w podusiowatości, zamieniam podusię na twardego jaśka ;-) Dziękuję serdecznie za bystre oko! @Antoine W Bardzo dziękuję za wnikliwe czytanie :-) Pozdrawiam serdecznie. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi