Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witam - Droga Alicjo - nie chodzi o bezmyślność tylko o chwile - -  bez myśl                a takie się zdarzają -                                                                        Pzdr.serdecznie.
    • @selenuity Mój ty smutku, na co komu takie popisy? Na nic - jeśli służą tylko samouwielbieniu. Jeśli są krzykiem, który nie słucha, a błyskiem, co nie oświetla, tylko oślepia. Na coś - jeśli prowadzą do milczenia, w którym ktoś wreszcie usłyszy siebie. Albo Ciebie. Drogi Autorze, bardzo ciekawe, tylko… może mniej czerni w białości, a więcej światła w znaczeniu?
    • Tu słońce nigdy już nie zajdzie na niebie czerwone co przypomina barwą największą w sercu ranę samotne pola pozostaną na zawsze niezaorane na wieki będą tu stały chaty ocalałe i opuszczone krzyki kobiet którym dzieci wyrywano z łona jęki konających w mękach jak zza piekła bramy   pod podwójnym krzyżem modlitwę odmawiamy niech echo wszystko powtórzy bo macierz spalona przeklinać będzie potomków za szatańskie pokalanie w tej nieludzkiej krainie przesiąkniętej polską krwią tam gdzie porąbani siekierami twoi bracia i siostry śpią czy trawa zielona wyrośnie jeszcze na martwej polanie
    • @Annna2 tak,Bal manekinów inspiruje mnie od dawna @Berenika97 mniej więcej tak to jest jak piszesz Bereniko
    • piękny smutek i nostalgia- też jestem ostatnio w kiepskim nastroju ale wierzę,że jeszcze wszystko się odwróci albo prawie wszystko czego Tobie Aniu życzę z całego serca
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...