Sekret Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2020 Rozmawiam nocami z hordą nieżywych zabójców ptaków, którzy miast złotych jaj, woleli zabrać gęsinie pióro. Dotykam wtedy nieprzewidywalności ludzkiej wyobraźni. Kocham ją. Dlatego wciąż czytam - wtedy myślę, a gdy myślę, to się zmieniam - i w umyśle żyję podwójnie Na co więc mi inne życie pozagrobowe zatrzaśnięte w głuchej trumnie? Poza tym, które zwę pamięcią? Wybacz mi, Świecie, niebycie świętą! Pragnę, byś wiedział, że grzech ciekawości był mi przeznaczony. Ścieżki samotności wydeptane przez mnie kruszą się pod łapką, a pazury wyciągam kierując je na zachód, wtedy myślę: Wszystkie tak spędzone noce warte były tego zachodu. Słońce mogłoby się od niego uczyć. 2
Radek78 Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2020 Kieruj pazurki ma wschód..tam musi być jakaś cywilizacja:). Pięknie i subtelnie zaserwowane zostało jestestwo i poznanie świata. A może Słońce dając nam ciepło zbiera takie wiersze by żyć? W imię idei coś za coś...
Sekret Opublikowano 20 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2020 @Radek78 Dziękuję za komentarz! Czy Słońce zbiera takie wiersze, żeby żyć? To by wyjaśniało, dlaczego tak często porywam się na nie z motyką - żeby odzyskać swoją własność :)
Bogdan Brzozka Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2020 (edytowane) @Sekret Powiem krótko, po młodzieżowemu ;) WOW Chciałem wyodrębnić cytaty, ale to bez sensu - całość mnie urzekła, ,,zachód" wart zachodu - pozamiatałeś/łaś - bardzo na TAK. Pozdróweczka weekendowa. :) P.s. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też tak mam. :) Edytowane 20 Listopada 2020 przez Bogdan Brzozka (wyświetl historię edycji)
Sekret Opublikowano 20 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2020 @Bogdan Brzozka Dziękuję! I cieszę się, że też tak masz. Jeżeli ten grzech doprowadzi nas do piekła, nie będziemy w nim samotni ;) Również pozdrawiam i życzę udanego weekendu.
Bogdan Brzozka Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2020 (edytowane) @Sekret Dzięki i wzajemnie. :) Załączam coś, staroć, ale adekwatny do tematu. ;) Edytowane 20 Listopada 2020 przez Bogdan Brzozka (wyświetl historię edycji)
M_arianne Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2020 (edytowane) @Sekret Nowe spojrzenie na jesień, nim z wolna wyczerpie się jej skarbiec. Edytowane 20 Listopada 2020 przez _Marianna, (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi