jazzkółka Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 (edytowane) 1. Pitagolas półnagie myśli nędznie odziane sprzedawał wszystkim półdarmo prawie 2.1.Sofoklec (wierszyk ubezdźwięczniony) mądry jak sofa pseudo-filosof klecił mandrony gdy ruszył głową *mandrony - "mądre" androny 2.2. Sowokles (wersja udźwięczniona) gdy dziób otwiera każdy zamiera inaczej gleba 3. Barystoteles same mądrości wpadały do głowy gdy wlewał do niej olej wyskokowy 4. Platfon wtem go oświeciło więc po dziś dzień goni cień za cienia cieniem w jaskini z urojeń Edytowane 8 Listopada 2020 przez opal (wyświetl historię edycji) 7
violetta Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 dla Ciebie nie jest zabawna, a dla mnie istnieje tylko Bóg, która daje mi miłość, nawet gdy źle powiem, to też mnie kocha :) na wszystko ma miłość :)
violetta Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 już samo to, że pytasz o Boga jest istnieniem :)
violetta Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 myśli od Boga przenoszone są światłem, Jezus sam powiedział, że jest światłem. znajdź tą częstotliwość !
violetta Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 mogę dodać coś od siebie :)
jazzkółka Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2020 Bardzo dziękuję Państwu za tak żywiołowe odniesienie się do tych krotochwil. Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @valeriaDziękuję Ci za podzielenie się z nami Twoimi głębokimi przemyśleniami. Pięknie nawiazałaś do wersu "klecił mądrony, gdy ruszył głową". Pozdrawiam. @Jacek_K Jacku, dziękuję. Tak, masz rację, toż to jaskinia z urojeń...! I te cienie, goniące za innymi cieniami... Może wpuszczenie dodatkowego światła tu pomoże... Choć, prawdę mówiąc, "widzę ciemność, ciemność widzę" Pozdrowienia, serdeczne
Czarek Płatak Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2020 Śmiechłem :)) Szacun za sieganie do Antyku.
Nata_Kruk Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sprawne są.. to naj.. dla mnie. Hej.
Bogdan Brzozka Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2020 Bardzo ciekawie, w humorystyczny sposób ujęte, brawo!
Rekomendowane odpowiedzi