Somalija Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2020 cięcia w twarzy na ciele do kości rozcieńczam krew zmniejsza tarcia odsuwa dziś zmywa zastarzałe przebłyski źle się wżarło ścina dni zapalona niebroniona 4
[email protected] Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2020 @Somalija Ago najpierw mi napisz o czym ten wiersz /bo wiesz/, a ja Ci potem dam serduszko. Miłego wieczoru. 1
Somalija Opublikowano 28 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2020 @[email protected] hahaha Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , rozśmieszyłeś mnie do łez, aż synek zapytał: ,,Co ? Mamo co ?'' . Nie zbieram serduszek , raczej lubię wymianę myśli . Hmmm, to wiersz o kobiecym alkoholizmie, wywołanym nieszczęśliwym małżeństwem .
[email protected] Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2020 @Somalija Ostatniego zdania synek mam nadzieję nie czytał. Spytaj synka czy mam Ci dać serduszko? Kłaniam się.
Somalija Opublikowano 28 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2020 @[email protected] @[email protected] @[email protected] teraz nie powie, bo czytamy książki. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
[email protected] Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2020 @Somalija Ja z Julcią też czytałem w tym samym czasie, ale na razie mnie nie słucha, ciągnie tylko za brodę i klamerki w nią wpina. Wszystkiego dobrego dla obojgu.
Somalija Opublikowano 29 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2020 @[email protected] @[email protected] mój synek ma prawie 4 lata, zaczęłam mu czytać gdy miał pół roku, ,, Muminki" Tove Janson. Wtedy właściwie czytałam dla siebie, żeby przypomnieć sobie magię dzieciństwa. Nagrywałam mu też bajki np. Puszkina ,, O rybaku i złotej rybce" , cieszył się. Teraz po 3,5 roku treningu, bardzo ładne słucha. Gdy wracam z pracy, to przeszukuje mi torbę i szuka książek z biblioteki. Jak Ci się wnuczka kręci i nie chce słuchać to ucz ją na pamięć wierszyków i nie miej litości, ponieważ polska szkoła nie ćwiczy pamięci. Zacznij od ,, Siała baba mak". Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
[email protected] Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2020 @Somalija Ago jak zaczynam cokolwiek czytać to zasłania mi usta, bierze za palec i każe się dziadkowi wynosić. 15 m-cy to cokolwiek za mało, ogląda obrazki z książek, ale dziadkowego czytania nie znosi. Wiek zrobi swoje, cierpliwości mi nie brakuje. Nie chowajmy geniuszy tylko normalne dzieci. Wszystkiego Dobrego.
Somalija Opublikowano 29 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2020 @[email protected] to nie chodzi o bycie geniuszem, tylko o budowanie środka. Jeśli wnuczka będzie miała swoje wnętrze oparte o świat wirtualny, nigdy nie będzie sobą. Prześlę Ci, po pracy na priv, co dla takiego maluszka jest super Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , do czytania i zgadywania, rozbudzania i wyciszania. Pozdrawiam radośnie, mimo że z samego centrum pandemii.
[email protected] Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2020 @Somalija Ago to gdzie Ty mieszkasz że się boisz?
Somalija Opublikowano 29 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2020 @[email protected] nie, boję się, zresztą widziałeś moją apteczkę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
[email protected] Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2020 @Somalija Mam podobną apteczkę, biorę leki, ale i tak się boję, o Julcię o córkę. Zobacz co się dzieje na ulicach a tu jeszcze ten wszędobylski wirus.
Rekomendowane odpowiedzi