jazzkółka Opublikowano 22 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2020 morze łasi się jak kocur o ślepiach zmrużonych zimnem pęta mi nogi pazury wbite w gardło echa krzyczące złudnie gorzko! gorzko! szczęście? wczorajsze zamki na piasku przesiane z wiatrem a ja niczym wydma odcięta falą od stałego osuwam się myślami w rozmyty brzeg tam przeszłość jak kipiel wyrywa amplitudami krzyk z mielizn gorzko! gorzko! a na brzegu sino omdlała dłoń jak ryba w sieci puszczonych OK stryczek obrączki i tylko echo pociesza złudnie złudnie złu dnie nie płacz nad rozlanym to tylko cofka w kałuży 2
joanna53 Opublikowano 22 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2020 stryczek obrączki, czyżby aż tak ciążyła? Miłego wieczoru.
jazzkółka Opublikowano 22 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2020 @joanna53 O tym (w zamyśle) ten wierszyk - o kiczowatym monidle i tombakowej obrączce, które ktoś wziął za prawdziwe, nim zmyły się kolory i prawda wyszła na jaw... Dziękuję i również - miłego wieczoru Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
M_arianne Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2020 (edytowane) @opal Oliwa sprawiedliwa... Poruszający utwór, i słowa popłynęły, jakby ze łzami. Może trzeba było - w oparciu o mitologię - umiejętnie skorzystać z pomocy Neptuna? Edytowane 23 Października 2020 przez Marianna- (wyświetl historię edycji)
jazzkółka Opublikowano 24 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2020 @Marianna- Dziękuję, ja na pewno skorzystam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi