fregamo Opublikowano 22 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2020 (edytowane) Sen Wybacz mi dniu, nadchodzisz tak cicho Że nie zauważyłem, jak wypiękniała ta miłość Podróżowałem nocą, bo wtedy szepczą gwiazdy Słuchałem uważnie, bym potem mógł zobaczyć I tak się zatraciłem, zabłądziłem w światłach mroku Że wypuściłem z dłoni kosmyk twoich włosów Tym bardziej się dziwię, bo czas nieugięty Przysparzał przyczyn, choć szukałem wszędzie O wybacz mi dniu, to był tylko sen Edytowane 22 Października 2020 przez fregamo (wyświetl historię edycji) 6
w kropki bordo Opublikowano 22 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2020 @fregamo fajnie, inaczej :) brawo ty! Krótkie pytanie....potrzebny ten "...dniu" w pierwszej linijce, potem na końcu dopowiadasz, a tak mogłoby być bardziej intrygująco? Miłego dnia :)
fregamo Opublikowano 22 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2020 @w kropki bordo Potrzebny, bo nie wiadomo by było komu wybaczyć...xd. Dziękuję za słowa. Pozdrawiam@w kropki bordo
Gość Radosław Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2020 Wyważyłeś słowa i środki w tym utworze. Pozostaję z wrażeniem, że skrojone po de mnie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jest świetne: w wymowie i formie. Pozdrawiam
fregamo Opublikowano 23 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2020 @Radosław Dziękuję za słowa ale nic nie ważyłem...xd. Tak wyszło. Pozdrawiam.@Radosław
Nata_Kruk Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2020 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Treść podoba mi się, ale... uwagi jw. przepraszam za 'grzebanie', weźmiesz coś, czy nie, Twoja decyzja. Pozdrawiam. ps. interpunkcja.. chyba lepiej w ogóle się jej pozbyć. Edytowane 23 Października 2020 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
fregamo Opublikowano 23 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2020 @Nata_Kruk Co do interpunkcji... to możesz mieć rację ale skrócenie tekstu i pewnych dopowiedzi, spowodowałoby usunięcie odrobiny piękna, które w tym widzę. Nie podoba mi się rodzaj ascetyzmu który funkcjonuje w przekonaniach. Teksty powinny być różne o ile można mówić o rzekomym stylu autora. Niemniej dziękuję. Pozdrawiam@Nata_Kruk
Czarek Płatak Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 Odbieram trochę depresyjnie. Może dlatego, że zdążyło mi się kiedyś więcej śnić dzień niż go przeżywać. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi