deli s Opublikowano 17 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (Mamie) Moja niebiańska - święta NIKE choć skrzydeł nie ma, tylko spracowane ręce jest zwyciężczynią codziennej niedoli. Z uporem herosa wchodzi na Parnas i wznosi się nad potęgę uporu, rozwiązując gordyjski węzeł. Jest nieocenionym darem na wszystkich etapach zwycięskiego pochodu ku dobroci i wdzięczności najbliższych zdobywców otrzymujących poświęcenie. Moja - nasza Nike jest boginią zwycięstwa, która rozumie każdą porażkę życia. Chce nas czcić za to, że wypływamy z niej po to, by tracić głowę dla nas i cudem powracać na ziemię, by być dowodem wiecznej miłosnej Nike.
Michał Ziemiak Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Trochę za patetycznie (ale pewnie o patetyczność Ci chodziło...) i (jak dla mnie) trochę za dużo tu symboli, lecz Mama powinna być dumna ;-) Ogólnie na + POZDRAWIAM!
deli s Opublikowano 18 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 patetyczność dla walorów mamy .Myślę, ze mama symbolizuje jeszcze coś więcej, niż udało mi się przekazać w tekście..ale dziękują pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi