Gabrys Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 (edytowane) Tyś wyjaśniała czyżby twe serce otworzyło się, pewno tak. Ponieważ zawsze widziałem w tobie cienie, które ukrywały cię. Teraz mogę poznać ciebie lepiej, by na dłużej z tobą zostać. Prawda o tobie to mój skarb, którego chcę więcej. Którego na końcu tęczy w glinianym garncu zachomikuję sobie, Do którego będę biegał po deszczu który spadnie, by jeszcze napełnić, ale znając życie całej ciebie nie odkryję, a dlaczego, dlatego, że kobieta zmienną jest a ty nią jesteś Edytowane 7 Października 2020 przez Gabrys (wyświetl historię edycji)
duszka Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 Ładnie :) Szczególnie podoba mi się "Prawda o tobie to mój skarb, którego chce więcej", to definiuje dla mnie miłość. Cały wiersz by jeszcze według mnie wyładniał, gdybyś mozliwie zmniejszył ilosć uzytych zaimków (ciebie, tobie, cię) i pominął jedno ze słów "który", "którego". Ale to drobiazgi. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi