jazzkółka Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 uwieram sama siebie chropawa zdzieram myśli warstwa po warstwie wreszcie okorowana do nagości oddycham raniąc palce o korę tak zwaną mózgową i krew zastyga żywicą z czasem zostanie morze na dłużej może nawet jantarem kiedyś krą żyła goniąc za tobą następną diabelnie rudą albo anielsko sielską w sumie wszystko jedna bąble wciąż bolą więc wdziuplam się doniezobaczenia i wreszcie tylko szelest do następnej piosęki 1
duszka Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 Chcę być szczera, bo masz dużą zdolność budowania wymownych, niezwykłych metafor - jest ich w tym wierszu tak wiele, że "wypierają" w moim odczuciu przekaz. Jestem oszołomiona ilością obrazów i szybkością ich zmian. Moim zdaniem każda przeczytana metafora powinna miec czas do czytelnika dotrzeć i rozwinąć w nim swoje działanie. Przynajmnie ja tego potrzebuję. Mam wrażenie, że ich rozrzedzenie wydobyłoby bardziej piekno Twojego wiersza i głębię jego przekazu. To moje uwagi. Naprawde życzliwe. :) Pozdrawiam!
Nata_Kruk Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2020 Pomysłowy tytuł, i wtapia się w jego treść ostatni wers. Ogólnie, nietuzinkowo, da się wyłapać 'dylematy' peelki. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi