Ten utwór został doceniony przez użytkowników. WarszawiAnka Opublikowano 21 Września 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 21 Września 2020 Lubię błądzić. W nieznane zapuszczać się strony, skręcać z utartych szlaków w zagubione ścieżki, gdzie słońce pryska blaskiem przez liści mereżki, a wzrok znienacka olśni widok utajony. Lubię zaufać drodze, kroki jej powierzyć, schować mapę i minąć słupy drogowskazów, umknąć od przewodników porad i nakazów, bo któż zna uroczysko, w którym cel mój leży? Lecz czy to słuszny wybór? Czy się znawcy mylą kierunek wyznaczając dla marszruty tłumu i tablicami znacząc szlaków trasy kręte? Czy może mnie iluzja wabi z każdą milą, trzepot serca zagłusza wątły głos rozumu i ścigam nieuchwytną, zwodniczą ponętę... 15
WarszawiAnka Opublikowano 21 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2020 @dmnkgl : Dziękuję za Twój głos. :)
Tomasz Kucina Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2020 Bardzo dobry sonet, bardzo! Z czystym sercem lajkuję Aniu. 1
Marek.zak1 Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2020 Przepiękny sonet, osobisty z uniwersalnym przesłaniem. Gratulacje dla WarszawiAnki od Warszawiaka:). 1
WarszawiAnka Opublikowano 21 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję - również życzę miłego zakończenia dnia. :)
duszka Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2020 Ja bym tego nie nazwała "wabiąca iluzją", ale raczej aktywnym "wewnętrznym drogowskazem"... Tak odczytuje (dla siebie) przekaz Twojego wiersza. Jest piękny i zabiera ze sobą "w nieznane". :) Pozdrawiam 1
w kropki bordo Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2020 @WarszawiAnka nie mogę...poczytaj sonety Szekspira....w tłumaczeniu Barańczaka.... "gdzie słońce pryska blaskiem przez liści mereżki" to jest takie tandetne....wybacz, nie podoba mi się, ale może się nie znam.
WarszawiAnka Opublikowano 21 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2020 @Tomasz Kucina : Dziękuję za Twój głos. :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję! Cieszę się, że tak Ci przypadł do gustu - to mój pierwszy sonet. :) Pozdrawiam 1
WarszawiAnka Opublikowano 21 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2020 @Marek.zak1 : Dziękuję za Twój głos. :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję za tak pozytywny odbiór i komplementy. :) Jak już wspomniałam powyżej - to mój pierwszy sonet. :) Pozdrawiam!
M_arianne Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2020 @WarszawiAnka Domniemywam, że poruszone w wierszu sedno zachwyci serce niejedno :) 1
WarszawiAnka Opublikowano 21 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2020 @Gathas : Dziękuję za Twój głos. :)
WarszawiAnka Opublikowano 21 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2020 @duszka : Dziękuję za Twój głos. :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za pozytywny odbiór, Duszko. :) Masz rację, mimo rozterek, Peelka chciałaby jednak ufać swojej własnej intuicji. :) Pozdrawiam 1
WarszawiAnka Opublikowano 21 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2020 @lena2_ : Dziękuję za Twój głos. :)
WarszawiAnka Opublikowano 21 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2020 @Allicja : Dziękuję za Twój głos. :)
M.A.R.G.O.T Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2020 @WarszawiAnka bardzo ładnie. Pozdrawiam.
WarszawiAnka Opublikowano 22 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2020 @Tomasz Kucina : Dziękuję. :)
WarszawiAnka Opublikowano 22 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2020 @Marianna- : Dziękuję za Twój głos. :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba mi się Twoje domniemanie. :) Dziękuję za pozytywny odbiór i pozdrawiam. :)
WarszawiAnka Opublikowano 22 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zapraszam na strony innych Użytkowników - jest ich ponad 12 tysięcy! :) Pozdrawiam
WarszawiAnka Opublikowano 22 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2020 @duszka : Dziękuję. :)
Rekomendowane odpowiedzi