Trzygracje Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2020 Kiedyś mnie brałeś na łąkę Gdzie malin było tak pełno Trzymając się za swe ręce Podziwialiśmy ich piękno Czerwone od malin palce Skrzyły się w słońcu świetlistym Ja uciekałam oczami Przed Twoim dotykiem krwistym Dzisiaj jest wszystko mi jedno Zjadłam już swoje maliny Wiem, że Ty swoje oddałeś Ustom - innej dziewczyny 2
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2020 (edytowane) Fajna miłość nastolatków, ale staraj się unikać zwrotów "swe, me" itd Druga sprawa w poezji nie musisz używać dużych liter jeśli zwracasz się do osoby więc może być ty twoje.. Trzecia i ostatnia, można gdzie nie gdzie opuścić zaimki osobowe. Wiem, że to dobre zapychacze do rymu wiersza, ale bez nich czasem utwór może jedynie zyskać. Pozdrawiam Edytowane 14 Września 2020 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji)
violetta Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2020 jak z przedwojennej piosenki, swe pasuje jak najbardziej.
Rekomendowane odpowiedzi