Joachim Burbank Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2020 mam słomiany zapał do życia do wszystkiego nie jestem midasem czego dotknę w proch zamieni się dno rozpaczy dobrze znam stąpam po nim próbując się odbić piszę przewidywalnie korzystam z okazji że minęło południe i mogę się napić gnając w owczym pędzie staję się kozłem ofiarnym własnej ambicji 4
duszka Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2020 (edytowane) A może trzeba mniej "robić" życie, a więcej "dać mu się porwać..? Taka refleksja powstała we mnie po przeczytaniu Twojego wiersza - znowu bardzo otwartego i jednoczesnie z lekkością, "jakby mimochodem" sięgającego w głębię naszej ludzkiej w egzystencji. Pozdrawiam :) . Edytowane 10 Września 2020 przez duszka (wyświetl historię edycji)
Joachim Burbank Opublikowano 10 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2020 @duszka "dałem mu się porwać nie wiedziałem gdzie obiecywał wielkie góry a jestem na dnie" - R. Riedel "Boczny wiatr" Dziękuję za czytanie i miły komentarz:) Miłego dnia! 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2020 Witam - ciekawy to fakt - mocne przemyślenia...podobają się. Pozd.
Joachim Burbank Opublikowano 10 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2020 @Waldemar_Talar_Talar Dziękuję CI bardzo! Pozdrawiam serdecznie!
Joachim Burbank Opublikowano 10 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2020 @dot. dziękuję za czytanie i komentarz:)
Luule Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2020 @Joachim Burbank wiersz odczuwam 'konfesjonalnie', jak zresztą z reguły u Ciebie. Do szpiku szczerze i smutno, aż chce się, żebey peelowi się rozjaśniło na horyzoncie;)
Joachim Burbank Opublikowano 10 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2020 @Luule dziękuję, czasem iskierka nadziei się pojawia:)
Joachim Burbank Opublikowano 10 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2020 @dot. najważniejsze, żeby nie dać się zapędzić w kozi róg...
Luule Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobre i tyle;) niech rozpali! Może zabrzmi to zbyt 'patośnie' a zarazem trywialnie, a do tego przykład ze mnie żaden,bo ja mam tak samo jak w tytule i 1 strofce, ale ONE LIFE! I niech będzie dobre. Dobrej nocki
Joachim Burbank Opublikowano 11 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2020 @Luule dziękuję bardzo! Czasem "najtrudniej jest po prostu żyć, po prostu żyć"... @iwonaroma dzięki za serduszko :)
Joachim Burbank Opublikowano 11 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2020 @Ruth Mallory dziękuję!
Rekomendowane odpowiedzi