Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Polska powinna pozostać neutralna w konflikcie w Strefie Gazy - uważa tak blisko trzy czwarte respondentów sondażu IBRiS dla "Rzeczpospolitej", a najmniejsze poparcie Polacy dają Izraelczykom - jest to efekt ataku na wolontariuszy World Central Kitchen.   Źródło: Rzeczpospolita    Żydzi nie mają żadnego prawa wypowiadać się na temat Polski - są w Polsce Persona Non Grata, otóż to:   - nie są zdolni do merytorycznej polemiki, - zakłamują historię, - non stop obrażają Polskę, - mają urojenia w sprawie tak zwanego antysemityzmu - Mossad zrobił im wodę z mózgu, - nie są żadnym pępkiem świata, - nie mają prawa przywłaszczać sobie tragedii holokaustu, nomen omen: holokaust po raz pierwszy został użyty wobec ludobójstwa na Ormianach przez Turków, - osobiste wspomnienia nie są żadnym źródłem historycznym, - tylko w Polsce groziła kara śmierci za ratowanie Żydów, - za uratowanie i utrzymanie jednego Żyda odpowiadało około trzydziestu Polaków, - Polacy to największa liczba wśród Sprawiedliwych Narodów Świata, - Żydzi są odpowiedzialni za prześladowanie i mordowanie Polaków w polskich mundurach wojskowych po zakończeniu Drugiej Wojny Światowej, - Żydzi są odpowiedzialni za konflikt wewnątrz Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej - słynna wojna Żydów i Chamów, - Żydzi nie mają prawa stosować zbiorowej odpowiedzialności - przerzucać własne winy na ludzi niewinnych, - powinni okazywać szacunek, pokorę i empatię Polakom, a nie: mieć postawy roszczeniowe, - powinni najpierw sprawdzać fakty historyczne - podczas Drugiej Wojny Światowej - cała Europa Zachodnia (deportacje do niemieckich obozów śmierci) i Wschodnia (pogromy) - prześladowała Żydów, prócz: Polski, - powinni natychmiast wydać zgodę na ekshumację w Jedwabnem,   kończąc: ludzie, którzy mają czyste sumienie - mają silny instynkt przetrwania i reagują oburzeniem na kłamstwa i nic dziwnego - toksyczne emocje są po stronie Żydów i Izraelczyków - jest to najbardziej szowinistyczny i rasistowski naród na świecie, patrz: gwiazda Dawida jako symbol religijny na fladze sakralno-świeckiego Izraela.   Łukasz Jasiński 
    • Klimat zimy zachowany, czuć jej powiew, ale drzewa chyba ja lubią, bo odpoczywają, niemniej ostatnia strofa bardzo ładna  Kredens pozdrawia 
    • Ja na szczęście nie posiadam karty, a więc i żadnego debetu. Fajny tekst. Pozdrawiam.  
    • Wiatr   "Szczęśliwe drzewa: wiatr dla nich, o nich i w nich śpiewa..." - Sztaudynger   Pozdrawiam.
    • Widzę, że atmosfera się zagęściła, więc przyda się być może mój limeryk.   Metafory w PKP   starą konduktor dróżnik z Brodnicy ostro zabawiał na baranicy gdy wciąż w górze miał semafor rzekła grzebiąc wśród metafor jeszcze nie czuję się na bocznicy
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...