Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Kazali gonić króliczka. Właściwie sam sobie najbardziej nakazałem. Wiedzieli, choć ja z początku nie zdawałem sobie sprawy że króliczka dogonić się nie da.   Zrezygnowałem, choć to niemożliwe jest rejterować.   Gdzieś polubiłem i możliwe że w międzyczasie grono artystyczne najbardziej. Króliczka dostrzegłem w sobie jak oni i jak oni zacząłem przed króliczkiem w sobie uciekać. No niestety, nie szło dać nogi.   Wyjściem mógłby być amorfizm. Dążę i drążę, ale w świecie światopoglądowym i on jest niemożliwy. Tezy prawdy i kłamstwa otaczają cię okrutnie. Zawłaszczają ciebie bardziej niż najbardziej.    Radzą, goń, uciekaj, zmieniaj, ale polub siebie. Ale dlaczego tak robią? Dlaczego w istocie?   Ano dlatego że spokojniej pogodzisz się z przegraną. Bo w zasadzie w regule w założeniu z niemożliwością nie wygrasz i tak. Labirynty i baseny tak już mają. Konstrukcja taka. Właściwie chyba chodzi tylko o to, by pięknie przegrać. Efektywnie lub chociaż efektownie.   I może ci co bardziej to wiedzą, może ciut więcej się śmieją. Śmieją się z siebie, z ciebie czy ze mnie?   Warszawa – Stegny, 04.05.2025r.
    • @Łukasz Jasiński szkoda, że nie ma Króla i czwartkowych obiadków:)
    • Podejrzewam, że to opis (całkiem udany, naturalny) narcyzicy, dla której inni są jedynie obiektami, służącymi do zaspokajania określonych potrzeb, najczęściej emocjonalnych.  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Relacje z ludźmi służą do tego, aby tę bajkę potwierdzać i utrzymywać przy życiu, bez wątpienia kosztem ogromnej utraty własnych zasobów.
    • @violetta   Wiersz jest poświęcony okolicznościom powstania Konstytucji Trzeciego Maja i to wtedy ostatni Król Polski, a jednocześnie: Narodowy Wolnomularz - organizował obiady czwartkowe w Łazienkach Królewskich - zwoływał ówczesną elitę intelektualną i tyle na ten temat.   Łukasz Jasiński 
    • @Jacek_Suchowicz może aż tak nie będzie, ale kto wie? Pozdrawiam [email protected] @Marek.zak1 na nartach niestety nigdy nie jeździłam, ale z górki na pazurki , och pamiętam im większa górka tym niby lepiej,ale... Dziękuję za czytanie i komentarz  Pozdrawiam serdecznie Kredens 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...