Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @violetta   A zresztą: kołysanka to piosenka śpiewana dziecku przy usypianiu i niech pani zaśpiewa po włosku - jest płynna, melodyjna i spokojna, dlatego też: napisałem prostym, zrozumiałym i łatwym językiem, jeśli chodzi o rysunek ze słów - to nic innego jak kołysanka, wystarczy obrócić smartfon z układu pionowego na układ poziomowy, jak widać: szukacie - dziury w całym!   Łukasz Jasiński 
    • @Łukasz Jasiński   Szanowny Panie Łukaszu, Odnosząc się do Pana pytania – uważam, że wykształcenie i praca nie mają wpływu na wartość twórczości literackiej. Poezja nie opiera się na tytule ani zawodzie autora, lecz na emocjach, które z niej płyną, i na tym, jak łączy się ona z czytelnikami. Nie jest moją intencją poddawanie się analizie tego, co jest osobiste – dlatego pozwolę sobie nie odpowiadać na pytania o moje wykształcenie i pracę. Co do kwestii wiersza, zgadzam się, że w każdej twórczości może istnieć subiektywna interpretacja – także, jeśli chodzi o rymy i styl. Jestem otwarta na dyskusję, ale oczekuję, że będzie się ona odbywać w atmosferze wzajemnego szacunku. Żadne pytania dotyczące mojej osoby, które nie mają związku z twórczością, nie są mi szczególnie potrzebne w tej rozmowie. Będę wdzięczna za zachowanie granic, zarówno w kwestiach literackich, jak i prywatnych.   Z poważaniem Alicja Wysocka   Ps.  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Kaczka Dziwaczka   (...)Raz poszła więc do fryzjera: "Poproszę o kilo sera!" Tuż obok była apteka: "Poproszę mleka pięć deka." Z apteki poszła do praczki Kupować pocztowe znaczki. (...)   Może pan chce porozmawiać z kaczką, dlaczego?
    • @Rafael Marius Albo metamorfoza. Jak popatrzysz w dalszych wierszach, tak już było dawno. Wierzę w sens - to jest najlepsza wiara.
    • @Alicja_Wysocka Alicjo, dziękuję bardzo za obecność i tak bardzo profesjonalne uwagi odnośnie wiersza; jestem wdzięczna i pod wrażeniem, pozdrawiam serdecznie. @Leszczym :)), bardzo dziękuję, cieszy mnie ta opinia, pozdrawiam miło.
    • @Starzec   Ja mówi przysłowie na cudach nie należy polegać.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...