Henryk_Jakowiec Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Wszędzie jest dobrze, ale najlepiej jest niekoniecznie we własnej chacie podam wam przykład, jest z życia wzięty i jak najbardziej w tym to temacie. Otóż wracając z oazy RODOS jakoś urwałem się mej małżonce i przypomniałem o zaskórniaczkach, co zalegały w małej kieszonce. Było ich kilka z dwójeczką z przodu jedna pięćsetka i kilka stówek, które ciułałem skrzętnie, po cichu by żonka miała na mój pochówek. Byłem na rauszu a rzecz wiadoma Polak głupieje, gdy niedopity w głowie mu tylko piweczko, wódzia i rzecz wiadoma tanie kobity. Szczęście w nieszczęściu tak skomentuję mój wybryk, wypad solo do baru bo choć poznałem w nim pewną Tanię to sen mnie zmorzył po setkach paru. Moja żoneczka niczym detektyw śledziła moją do baru trasę i jak komornik, choć bez nakazu w milczeniu wzięła mnie oraz kasę. Co będzie w domu lepiej nie myśleć i tu powracam do pierwszej strofy sielanki raczej chyba nie będzie widzę zalążek mej katastrofy. 1
Somalija Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2020 @Henryk_Jakowiec Cześć Henryku, czy Twoja żona wie, że jest bohaterką Twoich wierszy ? 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2020 @Somalija Tak, wie. Po napisaniu zanim to trafiało na forum czytałem jej. Pozdrawiam ;)))
Somalija Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2020 @Henryk_Jakowiec hahaha Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . To równa z niej babka. Dobrze, że ją masz . Pozdrawiam . 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2020 @Somalija Znamy się jak łyse konie. Pięć lat przed ślubem a potem to już jakoś z górki poleciała nam pięćdziesiątka.Złote Gody. Było to w styczniu. Pozdrawiam ;))) 1
Somalija Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2020 @Henryk_Jakowiec Gratuluję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2020 @Somalija Już zbieramy fundusze na 55 rocznicę czyli szmaragdową. pozdrawiam HJ
Rekomendowane odpowiedzi