Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czuję, że jesteś teraz kochany blisko,

obejmujesz mnie swymi myślami,

które są w tej chwili

czułymi rozkosznymi pocałunkami.

Twoje uczucia pełne tęsknoty

płyną do mnie falami,

stając się rozkosznymi obrazami.

Słyszę szept twojej duszy,

która w przypływie tęsknoty

wypowiada z czułością moje imię.

W ustach twych namiętnych wybrzmiewa

jak najcudowniejsza melodia.

Melodia tak słodka,

że pragnę jej słuchać do dni swoich końca.

Lecz teraz w wyobraźni mój ukochany

zabierz mnie z sobą w podróż,

w upragnioną surrealistyczną podróż,

wprost do krainy zmysłowego szczęścia..

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Łukasz Wiesław Jasiński teilen jest w okoliczniku. :) nie wiem co autor miał na myśli:)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Migrena Bez miłości nie ma nadziei i odwrotnie.  "Łzy Boga" człowieka znane są każdemu kto czytał lub słuchał tak zwanego słowa bożego czyli Biblii.    "Jezus Chrystus płakał, żałując nad Jerozolimą, która odrzuciła jego przesłanie, oraz nad śmiercią swojego przyjaciela, Łazarza. Płakał również w Ogrodzie Getsemani w noc przed ukrzyżowaniem, w modlitwie do Boga Ojca. Sytuacje, gdy Jezus płakał Nad Jerozolimą:  Jezus opłakiwał miasto, ponieważ wiedział, że nie przyjęło ono jego nauczania i czeka je zniszczenie. czytamy w Ewangelii według świętego Łukasza. Na pogrzebie Łazarza:  Kiedy dowiedział się, że Łazarz, jego przyjaciel, umarł, Jezus zapłakał. To wydarzenie ukazuje ludzką stronę Jezusa i dowodzi, że był on zdolny do ludzkich emocji. W Ogrodzie Getsemani:  W noc przed ukrzyżowaniem, Jezus modlił się do Boga, prosząc, by został ocalony od cierpienia. W tym czasie "zwrócił się do swego Ojca w modlitwie, a w Jego ciele panował lęk i rozpacz, a wreszcie płakał z głębi serca". Ważne uwagi Zgodnie z chrześcijańską tradycją, Jezus płakał, aby pokazać ludzkość i uczucia, które odczuwał w swoim życiu. Jezus nauczał o miłości, współczuciu i przebaczeniu, ale również był świadkiem ludzkiego cierpienia i straty."
    • @violetta   A czy to ma jakieś znaczenie? Niech pani sama zobaczy: jak na tym portalu piszą inni ludzie, oczywiście: po polsku - każdy fachowiec dałby taką krytykę i by po prostu płakali... Zresztą: w poezji dużo więcej wolno - ona nie ma żadnego obowiązku dbać o formalne reguły, proza - tak, natomiast teilen to podział lub po dział, otóż to:   - A skąd ten podział w towarzystwie wzajemnej adoracji?   - I nie ma już żadnego śladu po dział - zostały zniszczone przez bombowce...   Łukasz Jasiński 
    • @viola arvensis być może naturalnie:)
    • @Łukasz Wiesław Jasiński Nie, nie brnijmy za daleko. Brak zrozumienia. Sorry.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...