Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2020 (edytowane) Tak to zastał mnie tamten dzień nad rzeką, pierwszy z reszty, w których nie spotkam Wojciecha Dunala. W ów dzień z widokiem na most, ciepły a wiosenny, z Jolą i Dominiką byłem, kiedy matka przekazała mi wieści – człowieka o chodzie oficerskim i białym, obciachowym (póki sam na łeb nie włożyłem) kaszkiecie - na globie ziemskim nie zobaczę już żywym. Puszczam chmury z balkonu (ojciec palił całe życie) wracam do tego dnia kiedy po raz ostatni spodnie w mieszkaniu zakładał przed wyjściem do szpitala i próbuję się przejrzeć w tej chwili - jak to jest, tak wychodzisz - zostawiasz. A jak słowem oddać klamkę, która oddaje ciepło i porządek rzeczy – układ, o którym ktoś zadecydował ostatni raz– więc to jest śmierć, to miejsce wolne na kanapie, niebieskie światło na obliczu matki, oczekiwanie na ducha - Edytowane 10 Sierpnia 2020 przez Jan Paweł D. (Krakelura) (wyświetl historię edycji) 3
violetta Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Mimo wszystko się odradzamy, rodzą się nowe dzieci i tak wypełniamy życie. Jesteśmy jakby jednym stworzeniem. 1
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2020 @valeria Podobnie na to patrzę, aczkolwiek dzieci nie mam. Dzięki :)
Rekomendowane odpowiedzi