w kropki bordo Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2020 rzeka której wczoraj jeszcze nie było zgasiła młodą jabłonkę w sadzie utopiła słońce zmyła z mojej twarzy jest jak jest w mule znalazłam jajo dinozaura powiedziałeś żeby nie ruszać wróciły czarne pszczoły czarne bociany połykają wróble w całości siedzimy przed domem rozmawiając o smaku wina smaku aktorów czytających poezję o poetach skaczących na główkę dopalasz papierosa opuszczam kurtynę idziemy spać śnią nam się pękające skorupki 230520 4
fregamo Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2020 @w kropki bordo co się wykluło? Pozdrawiam kurtynę 1
w kropki bordo Opublikowano 31 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2020 @fregamo Ciekawość, to pierwszy stopień..... dziękuję i pozdrawiam:)
Somalija Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2020 @w kropki bordo jedziesz po kresomózgowiu, jak biała lokomotywa. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
w kropki bordo Opublikowano 31 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2020 @Somalija Przepiękny komentarz, dziękuję:) Wykorzystaj to w jakimś wierszu.... kresomózgowie... Pozdrawiam:)
Somalija Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2020 @w kropki bordo kresomózgowie bierz jak chcesz, ale tensegralnie, nie oddam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Dobrego wieczoru, ostatni lipcowy .
w kropki bordo Opublikowano 31 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2020 @Somalija dzięki to biorem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Somalija i dla Ciebie miłego:)
w kropki bordo Opublikowano 31 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2020 @M.A.R.G.O.T Dziękuję, cieszę się!
Johny Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2020 @w kropki bordo Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rzeka której wczoraj jeszcze nie było - bardzo podoba mi się ten wers. Gdy się pisze opowiadania, by wywołać smutek najłatwiej jest napisać "padał deszcz". Dlatego tak mi się podoba ten wers. Sugeruje on, że pada, że pada od dawna i mocno. A jednocześnie nie pada ;) słowo deszcz :). Opisałaś złą pogodę w taki sposób, że można sobie wszystko dopowiedzieć i jednocześnie nie dałaś się złapać w utarte schematy. Moim zdaniem strofa opowiada o wielkiej awanturze, porównywalnej do oberwania chmury, która kładzie się cieniem na samopoczuciu PLki. Kłótnia ta rozdrapała stare rany z przeszłości. Może się przez nią coś jeszcze wykluć. Potencjalnie złego. Kłótnia się skończyła, przestało lać i zwierzęta znowu wracają na żer, świat jednak nie odzyskał dawnych barw. Po tym sztormie PLka z partnerem próbują sobie poukładać życie na nowo. Znaleźć sens tego wszystkiego. Rozmawiając o życiu i śmierci próbują wyznaczyć sobie nowy kierunek. Chcą ostatecznie zamknąć ten rozdział z przeszłości. Opuścić kurtynę. Powiedzieć koniec i położyć się spać. Jednakże nie da się do końca uciec od dawnych doświadczeń. Czy to w snach czy to w pamięci, będą tkwiły ślady po dawno zadanych ranach :(. 1
w kropki bordo Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2020 (edytowane) @Johny Pięknie! Super! Dziękuję! Czasami pozwalamy sobie na zbyt wiele i wobec innych i siebie. Tłumimy emocje, żale, pretensje....tama puszcza i się wylewa, a rwący nurt rzeki niesie i porywa wszystko. Ten wiersz jest również o stracie i o braku odwagi, żeby skoczyć na główkę, żeby zacząć mówić o tym, co ważne, co boli w sposób prosty, bez owijania, ale dotkliwy. Dziękuję Johny raz jeszcze i życzę miłego:) Edytowane 3 Sierpnia 2020 przez w kropki bordo (wyświetl historię edycji) 1
Czarek Płatak Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2020 To chyba dobry sen. No, chyba że pękają z powodu rozbicia. A tak, mimo że tak czarno coś się jeszcze urodzi. Miałem to już napisać wcześniej - mega lubię tytuły Twoich wierszy. Poza samymi wierszami rzecz jasna. Pozdrowiony!
w kropki bordo Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2020 @Czarek Płatak Dziękuję i tu też Cię zawiało :) Wymyślanie tytułów to szalenie fajna sprawa, czasami pomaga mi w tym mój chłopak. Ma genialne skojarzenia, ten akurat jest w stu procentach mój! Miłego:)
Rekomendowane odpowiedzi