deli s Opublikowano 12 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 W nieznanym prosektorium chemicznym Zamieszkuje codziennie po 16 Jest wtedy już dosyć czysto i Chlorowo przejrzyście Nigdy się nie zamykam Gdyż przez dziurkę od klucza Obserwuję wbiegających spóźnialskich Wracających z tułaczki paraliżująco-drgawkowej Nie jestem sam. Odwiedzają mnie przedstawiciele przyrośniętych ramionami Instytucji pod nazwą DDD Swoim przybyciem podtrzymują Tak popularny zawód psychiatry Który nie zawsze jest gwarantem pozbycia się choroby sierocej „Dobre”- zgorzkniałe „panie zimna” W swoich wycieczkach Zapędzają się nawet W zakamarki zdezynfekowanego ciała Osłaniającego marsjańskie rodziny. Wyniki inspekcji są zastanawiająco powtarzalne: Jest zbyt świeżo by umrzeć. Trwoniony jest nadmiar tlenu w sztucznym świetle. Oraz konieczny do usunięcia kran Z którego pozyskuję wodę Do oczyszczania się z formaliny śmierci Staram się tym wyrokiem nie przejmować Patrząc na moich niebezpiecznych przyjaciół Uwielbiających rozmawiać z żywymi recepturami Ich przecież protoplastami Zawsze wracam do nich po godzinie W Sprawdzając stan techniczny rodzin. Każdy kocha swoje dzieci Choćby byli dawcami toksycznej energii 2005.02
Anna Czyrska Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Lubię wiersze o śmierci.Polecam wiersze Romualda Kulika-Urodzeni w trumnach.Jakoś nie podoba się mi ten wiersz a mógłbyć całkiem niezły.POZDRAWIAM!!
StukPuk Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Mnie sie nie podoba, przegadany. Aczkolwiek nie znam sie na poezji, to tylko bardzo subiektywna ocena. pozdrawiam
Karol Drzeżdżon Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Wreszcie jakaś odmiana pośród tej "sielanki" która w większości zapełania tę strone ( nie mówie że jest zła, o nie :). Wydaje mi się iż gdyby wiersz był trochę krótszy i pewne błędy poprawione ("zastanawiająco powtarzalne"- trochę gryzie) to byłby lepszy, w każdym bądź razie nie jest zły, napewno orginalny. Pozdrawiam i zachęcam do daleszego prezentowania twórczosci.
deli s Opublikowano 12 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 zazwyczaj umieszczam teksty na poezji współczesnej, może czasami na wyrost, a może i nie? jeśli chodzi o uwagi , to nie sądzę żeby był przegadany ,niby pod jakim względem, oryginalnego użycia tematu?. Myślę ,że kazdy tekst można skrócić, jeśli autor napisał go takim, to miał jakiś w tym cel-taki a nie inny. chciałbym usłysześ sugestie dotyczące skrócenia , może ich posłucham. pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi