M.A.R.G.O.T Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2020 Po podstrzyżonej polance biega boso słoneczko. Przymierza korony kwiatów i unosi się lekko. W lustrzanym błękicie nieba ogląda sukienki z chmur. Ciepły wiatr zerka ukradkiem, gdyby zatańczyć on mógł? Dmuchawce kręcą się gdy czas oddycha myślą marzeń. Wyściełane bielą łoże, kiedy Cię w nim zobaczę? Uczesane złote włosy dotykają teraz snów. Ty wybierasz mi już stroje - lepiej ubierz w oddech swój. Płatki barwne jak uśmiechy wabią pszczoły w swe łona. A ja czekam wciąż na Ciebie w portret lata wpatrzona. Niech poezję miłość tworzy zapisaną w duszy Boga. Spójrz motyle jak fruwają, czy były w Twoich dłoniach? 7
[email protected] Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2020 @M.A.R.G.O.T Będę Cię oglądał obrazem Rembrandta, miłość między nami jak brama otwarta. Ona przecież wolna - zwiewny ptak w obłokach, powiedz proszę prawdę - kocham, kocham, kocham! Pozdrawiam Margot. 2
M.A.R.G.O.T Opublikowano 24 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2020 @ais tak miłosny... Pozdrawiam :)
Victoria Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2020 @M.A.R.G.O.T Słowa w tym wierszu płyną tak delikatnie, jak delikatne są motyle. Pięknie piszesz o tym co w sercu, duszy i wokół nas... Pozdrawiam :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2020 Witaj - słodko że palce lizać - warto było zajrzeć... Uśmiechem pozdrawiam.
M.A.R.G.O.T Opublikowano 24 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2020 (edytowane) @[email protected] Najpiękniejszy obraz nieba, gdy słoneczko jest w objęciach boskich ramion z białych chmur. Ty jesteś boski, jesteś mój! Anioł ubrany w koszulę pieści mnie słowem tak czule. Odgarnia promienie jak chce. Kocham Cię, Ty dobrze to wiesz. Miłość jest jak lato na łące. Wszędzie serca kwitnące :) Pozdrawiam Grzegorzu :) @Victoria dziękuję bardzo. Pozdrawiam cieplutko. @Waldemar_Talar_Talar :) pozdrawiam serdecznie. Edytowane 24 Lipca 2020 przez M.A.R.G.O.T (wyświetl historię edycji) 2
[email protected] Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2020 @M.A.R.G.O.T Moja łąka a Ty w kwiatach, róże złote w wianek wplatam, Później włożę Ci na skronie i obejmą Cię... me dłonie. Kłaniam się pięknie. 2
Somalija Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2020 @M.A.R.G.O.T piękniutki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Pozdrawiam. 1
M.A.R.G.O.T Opublikowano 24 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2020 @Somalija dziękuję Ci bardzo :) Pozdrawiam serdecznie.
fregamo Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2020 (edytowane) @M.A.R.G.O.T wiatr dziś tańczy w twoich włosach w myślach rodzi się pragnienie nasyć proszę się słoneczko połącz piękno w dłoniach Edytowane 25 Lipca 2020 przez fregamo (wyświetl historię edycji)
w kropki bordo Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2020 (edytowane) @M.A.R.G.O.T nie wierzę, toż to istna, czysta grafomania..."po postrzyżonej polance biega boso słoneczko"..... dziękuję, pozdrawiam :) Edytowane 24 Lipca 2020 przez w kropki bordo (wyświetl historię edycji) 1
M.A.R.G.O.T Opublikowano 25 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2020 @w kropki bordo podstrzyżonej. Podstrzyżona przez fryzjerkę mądrą. Ona gryzła trawę kręcąc... (?) Pozdrawiam :)
w kropki bordo Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2020 @M.A.R.G.O.T mordą.....to bardzo piękne słowo ;) Dziękuję i pozdrawiam serdecznie:)
M.A.R.G.O.T Opublikowano 25 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2020 @w kropki bordo :) Miłego Dnia
M.A.R.G.O.T Opublikowano 25 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2020 @Kot he he no krowa je trawę. Mogła to być i krowa :)) hm...te dmuchawce to wiesz... chodzi o te chwile, które zbyt wolno płyną, gdy się za kimś tęskni. Wiadomo, że dmuchawce są białe i gdy tak zdmuchnie się je w krainę marzeń to już tak się bezwiednie nie kręcą. Mogą wyściełać łoże pragnień :) Pozdrawiam. P.S. nie przejmuj się, ja też Twoich wierszy nie do końca rozumiem :) Miłego Dnia życzę :) @Kot ale "Stało się..." jest fajne :) 1
Rekomendowane odpowiedzi