ais Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2020 (edytowane) Opowiem ci historię Czerwonego Kapturka, która świeżość spędziła, nie jak inni, na bzdurkach. Bytowała w dzielnicy okrzykniętej złą sławą w komunalnych pokojach, z braćmi, dziadkiem i mamą. Tato wyszedł i trafił za przestępstwo za kraty, bo szef znowu nie przelał, po całości wypłaty. Mama szybko musiała w swoje ręce wziąć sprawy założyła z synami biznes Handel-Dostawy. Bardzo chętnie, Kapturek, pomagała przy pracy obietnicą nęcona luksusowej wręcz płacy. Po zachodzie z koszyczkiem, już po skromnej kolacji biegła, ile sił w nogach do Babuni przy stacji. U Babuni Wilk robił, który był tam bramkarzem obserwował Kapturka i non-stop o niej marzył. Aż się zakradł wieczorem, by poczekać na małą chciał ją odwieźć do domu, autem, zdrową i całą. Początkowo Kapturek grzecznie mu odmawiała, gdy uparcie zamęczał na podwózkę przystała. Pojechali przed siebie, jakby nie było czasu, Wilk w obłędzie już dyszał i już skręcał do lasu. A Kapturek spokojnie rozglądała się wokół, mimo iż sama z łotrem, tutaj w lesie, po zmroku. Wilk niegrzecznie wyprosił z samochodu Kapturka, chciał pochwycić za ręce, ale padł, jak figurka. Przerażony dygotał, podfruwajek amator, pokonany przez małą i jej paralizator. ___ 19.07. obchodzimy Dzień Czerwonego Kapturka Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 21 Lipca 2020 przez ais (wyświetl historię edycji) 7
iwonaroma Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2020 Samo życie. Fajny pomysł z bajką. A kiedy się ma do czynienia ze współczesnymi wilkami - trzeba mieć paralizator :) Pozdrówka 1
[email protected] Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2020 @ais Brat chroni i czuwa, to przecież mężczyzna, każda przecież siostra, jak chce rację przyzna. Kłaniam się siostrze. 1
Gość Franek K Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2020 Masz niegramatyczność. Powinno być okrzykniętej.
jan_komułzykant Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmm, to trochę jak moje ulubione (tzn. nie moje - Gajosa) "ponieważ, że" ;) To może: "w rezultacie po prośbach" Ale całość ciekawa, z tym, że z rytmem warto jeszcze trochę powalczyć. Pozdrawiam. 1
ais Opublikowano 21 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 Dziękuję za przeczytanie, komentarze i wyłapanie błędu. Napisałam nową wersję. Trudno. Pozdrawiam!!!
ais Opublikowano 21 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 Dziękuję @beta_b @Dekaos Dondi Pozdrawiam!
ais Opublikowano 23 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2020 @~Marianna_ haha, nie pomyślałam o tej kwestii. Dziękuję!
Rekomendowane odpowiedzi