Henryk_Jakowiec Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2020 Będę się streszczał, choć czas nie zając jednak go szkoda na dyrdymałki gdy solenizant, sponsor i goście z niecierpliwością w stronę gorzałki choć ukradkowo, ale rzucają w kierunku flaszki swoje spojrzenia bo każdy chciałby nawet i teraz wypić za zdrowie Jakowca Henia. Tu solenizant swój głos zawiesza i proponuje strzelić jednego za zdrowie wszystkich tutaj zebranych nie wykluczając jego samego. Zdrowie wypite jest, więc początek a dalej pójdzie już nam jak z górki bo tradycyjnie proszę - Czym chata... a ja ostatnie słowa laurki kierują do Was moi Kochani żeście zechcieli tu na Bajecznej z solenizantem wypić wódeczkę i w atmosferze swojskiej, serdecznej spędzić te wspólne i miłe chwile w to popołudnie, ciepłe, sobotnie by solenizant czuł Waszą bliskość i by nie musiał siedzieć samotnie za co dziękuję wszystkim raz jeszcze za miód wylany na moją duszę i tym akcentem pragnę zakończyć nim się roztkliwię, zanim się wzruszę. napisane 11.07.2020 na okoliczność imprezki imieninowej autora. 5
Gość Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2020 (edytowane) Wszystkiego najlepszego w Dniu Imienin;Niegasnącej weny i twórczej determinacji.Spełnienia prozatorskich zamiarów.A na co dzień ludzkiej życzliwości i ciepła.Niech każdy dzień zaskakuje i rodzi ciekawość kolejnego... Edytowane 11 Lipca 2020 przez Gość (wyświetl historię edycji)
M.A.R.G.O.T Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2020 @Henryk_Jakowiec Strzelić jednego za zdrowie Henia, dzisiaj należy, a nawet trzeba :) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 11 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2020 @Mgiełka Dziękuję za życzenia i zaraz kieliszeczek wypiję z tej okazji wśród malin i porzeczek imprezka jest na łonie a że są różne łona więc sprawa ta niezwłocznie zostanie wyjaśniona. To łono to natura i na niej naturalnie odbywa się imprezka zaznaczam kulturalnie albowiem my działkowcy także trzymamy sztamę i nawet jak coś złego nie wyjdzie poza bramę. Mówi się, że ciekawość... lecz bez tej ciekawości człowiek by z nudy zgnuśniał i zgłupiał od próżności a tak gna nas do przodu coś, czego jeszcze nie ma bo choć tworzymy wspólnie, lecz obca na bohema. pozdrawiam ;)))
Gość Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2020 Wszystkiego najlepszego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja co prawda alkoholu nie piję jednak sałatką jarzynową nie pogardzę
Henryk_Jakowiec Opublikowano 11 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2020 @M.A.R.G.O.T Po pierwszym trzeba na drugą nóżkę wysączyć wódzi maleńką strużkę trzeci i czwarty też nie zaszkodzi a piąty pierwsze cztery złagodzi dalej przemilczę, bo pomyślicie że u nas tylko picie i picie więc już wyjaśniam są i zakąski karkówka z grill i grzybki gąski. pozdrawiam ;))) @Gosława Dla miłych gości są i sałatki bo chociaż to jest przypadek rzadki prócz jarzynowej jest innych kilka z szynką z Biedronki, z nóżką motylka. pozdrawiam ;))) 1
Gość Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2020 @Henryk_Jakowiec haha Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tą nóżką motylka mnie kupiłeś
Henryk_Jakowiec Opublikowano 11 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2020 @Gosława Lecz to nie wszystko jest sok ze szpaka nie ma w nim cukru, ni grama wody szpak powyjadał większość czereśni i za to, że nam narobił szkody kolega, który miał krzepę w dłoni wycisnął z niego sok niczym z gąbki aż szkodnikowi dziób się wykrzywił na kształt prastarej myśliwskiej trąbki. pozdrawiam ;)))
Johny Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2020 @Henryk_Jakowiec I ja wszystkiego co dobre życzę z okazji imienin co tylko wymarzysz sobie niechaj szybciutko się spełni choć alkoholu nie pijam znajdę prędko inny napój wiersz który u ciebie czytam w zabawowy wprawi nastrój impreza będzie do rana przynajmniej do późna w nocy wyspać się też rzecz wskazana by rano nie być jak zombi 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 @Johny Jestem z gatunku tych marzycieli, których marzenia nie mają końca i są tak zmienne jak nasza aura ma być pochmurno jest nadmiar słońca. Raz mi się marzy, że jestem graczem graczem najlepszym, lepszym niż Pele i takim jestem, jestem do czasu aż mnie potrząsną. Kto? Przyjaciele. Marzenie znika, lecz już następne wchodzi w to miejsce i gram aktora mogę wyliczać moje marzenia zacząć o świcie kończyć z wieczora. Henio marzyciel można mi ksywką poszerzyć zapis mego imienia lub ten, co buja z głową w obłokach lecz nie wiem czy to cośkolwiek zmienia. P.s. Dziękuję za życzenia część nocą się spełniło ogólnie je sumując powiadam było miło. pozdrawiam ;)
ais Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 Henryku, Imieniny za 3 dni, ale teraz życzę Ci: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam, ais 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 @ais Za życzenia ślicznie dziękuję. Wierszyk wstawiłem o tydzień wcześniej bo w sobotę 18 lipca imprezka będzie na działce. Przed jej rozpoczęciem przeczytam mój wiersz a potem w trakcie biesiadowania w wolnych chwilach będę czytał wstawione komentarze i moje odpowiedzi. pozdrawiam ;)
Johny Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 @Henryk_Jakowiec Henio przeczyta życzenia więc pamiętajcie poeci nie róbcie tutaj zgorszenia musicie być wszyscy grzeczni nie piszcie na k, ch lub d nie piszcie żadnych bezeceństw bo nas przeczytać nie zechce z życzeń niczego nie będzie tak więc napijmy się mleka połóżmy spać o dziesiątej zmówmy paciorek niech czeka tej popijawy początek! 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 @Johny Na początek tak jak zwykle każdy z gości fason trzyma a po kilku albo nastu był bon-ton i już go ni ma ale zanim to nastąpi mamom poda się likierek żeby wzięły małe dzieci na alejki, na spacerek a ja wtedy prosto z mostu bez trzech kropek i cenzury walnę to, co pisaliście jak to mówią z grubej rury komentarze są bez nicków bo i tak są im nieznane więc jak widać z powyższego wszystko będzie odczytane. pozdrawiam ;)))
Johny Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 @Henryk_Jakowiec No to skoro bez cenzury to ja powiem sekret który forumowicze potwierdzą jesteś seryjnym mordercą seriami jak z karabinu tekstami pełnymi rymów zabijasz nas wszystkich śmiechem dziw że jeszcze nie poległem niech goście cię powstrzymają inaczej się przekonają najokrutniejsza na świecie śmierć przez wybuchnięcie śmiechem pozdrawiam ;)))) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 @Johny Różne śmierci są rodzaje aktor ginie i nie wstaje aż tu nagle w innej roli pan reżyser mu pozwoli w innym filmie, w innym czasie grać na trąbce, kontrabasie a jak zdrowie mu doskwiera to załatwia się dublera. Ponoć wszystko jest w zasięgu nawet ptactwo w czasie lęgu choćby nawet taka czajka nie obroni swego jajka gdy agresor ma przewagę poprzez siłę, poprzez wagę i tak można mnożyć, mnożyć a kto chciałby setki dożyć mieć się musi na baczności i unikać samotności bo stojący oprych w bramie wszystkie kości mu połamie śmiechem także jak sztyletem można zabić, więc ja wetem nie dopuszczam do przesady i śmiech chowam do szuflady. pozdrawiam ;)))
Johny Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 @Henryk_Jakowiec Nie tylko rozśmieszyć umiesz wprowadziłeś mnie w zadumę przez to co wiersz twój powiedział nad sensem myślę istnienia ach straszni są ci poeci zmienią ci nastrój jak leci i na forum wszyscy wiedzą najstraszniejszy z nich jest Henio ;))))))) Jeszcze raz wszystkiego dobrego :) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 @Johny Zaraz włożę jakiś łachman łeb przystroję kapeluszem i jak kiedyś nasz prezydent powiem nie chcem, ale muszem być straszydłem dla niektórych może nawet, któraś z matek będzie czytać moje wiersze dla niesfornych swoich dziatek. Dla dorosłych będzie karą kiedy na wakacje ruszą a urlopy się spędzało nie nad morzem, lecz pod gruszą tam to właśnie ich dopadną "arcydzieła" mej twórczości czego ja im nie zazdroszczę i w autorskiej mej szczerości choć to robię przeciw sobie powiem może zbyt dosadnie módlcie się do mojej weny a włos z głowy wam nie spadnie bo inaczej to napiszę parę parę kiczów, lecz do śmiechu a to grozi jak wiadomo podłą śmiercią na bezdechu. A ja raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam ;)))
Rekomendowane odpowiedzi