Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 4 Czerwca 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 (edytowane) Jak mało romantycznie zabrzmiało to marzenie:pocałuj mnie w przyłbicę a ja Ci los odmienię. Myślałam o tym długo: bezpiecznie czy prawdziwie? Nadmierne obostrzenia uśmiercą miłość żywą. I zamiast potu z ciała - zapachniesz odkażaczem. Podasz mi rękę w folii - dreszczy nie będzie raczej. I co z bliskością skóry? Zapytam tuż nad ranem: jak ci się spało i czy jest zdezynfekowane? Maskami wokół twarzy oboje otuleni na siebie popatrzymy dwa metry oddaleni. Edytowane 5 Czerwca 2020 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 10
beta_b Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 @T.O tekst to żart, pisałam o głupawce. :D
[email protected] Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 @beta_b Na ręce, na twarz, na penisa, powiedz jak wszystko wylizać? Betko 100 lat w zdrowiu.
beta_b Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 @[email protected] Twój wątek mnie nie zajmuje ale zabiegi zwiększające bezpieczeństwo czasami przypominają paranoję. Tekst pisany w glupawce, bo poruszyła mnie dźwiękowo i obrazkowo całowana przyłbica. :D
[email protected] Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 @beta_b Satyra jest blisko głupawki, nawet ręce sobie podają. 1
jan_komułzykant Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 pytasz, "czy jest bezpiecznie" ("Maratończyk"). Ale tu za brak odpowiedzi nie grozi borowanie. :) Pytania "bez znieczulenia" bywają trudne, ale czasem potrzebne. W 'głupawce', czy nie, ale jakoś smutno się zrobiło, zamiast. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 3
beta_b Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 @jan_komułzykant Tak, masz rację, smutek budzi pragnienia. bb 2
Gość Franek K Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 Takie czasy. Jak kiedyś pracowałem w Kazachstanie, to ciągle robili mi badania na HIV i urządzali prewencyjne pogadanki. Głupio się z tym czułem, ale wtedy był to tam dosyć duży problem. Nie wiem jak jest teraz. Nie wydaje Ci się Beta, że powinno być raczej mało romantycznie? Chyba, że to zamierzone? W ostatniej strofce widziałbym bardziej: otuleni - oddaleni, ale to Ty tutaj jesteś szefem :) Pozdrawiam. FK.
[email protected] Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 @jan_komułzykant Janku to Ty, ale masz strach w oczach, Betka przecież nie gryzie, zwłaszcza w przyłbicy. Dobrego wieczora dla Was obojgu. 1
beta_b Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 @Franek K poprawione, "otuleni" nadało miękkości, choć wyleciał rym. Coś za coś. b
Gość Franek K Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Toż Ci dałem - oddaleni :)
beta_b Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 @Franek K zrobione, lepiej. Na rowerze w lesie jestem, skrót został, ale za krótki ;)
[email protected] Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 @beta_b Betko ale "Częstochowa" Ci powstała? Ale jak mógł Miłosz to dlaczego nie Ty.
Gość Franek K Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A na czym polega wyższość: owinięci - odsunięci nad otuleni - oddaleni?
beta_b Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 @[email protected] @Franek K Nie bolą mjie rymy, nawet te najprostsze, jeśli w całości się tłumaczą. Tu "otuleni" było kluczem, reszta to konsekwencja. bb
Gość Franek K Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wg mnie tak jest zgrabniej :)
[email protected] Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 @Franek K Dla mnie jedno i drugie Jasna Góra. Albo jasna cholera.
M.A.R.G.O.T Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 @[email protected] z gumką na języku ;) No cóż fajny wiersz, fajne komentarze. 1
Gość Radosław Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 Myślę , że siłą tego wiersza jest to , że trudne tematy i trudne okoliczności opisuje w lżejszy SŁODKO - gorzki sposób, tak na odreagowanie. Zwłaszcza w tym czasie, gdy już te okoliczności mogą się ulewać. Zajrzę tu jeszcze, aby się z tym stanowiskiem i subiektywnym odbiorem skonfrontować.
beta_b Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 @Radosław @M.A.R.G.O.T dzięki za słowo. Tekst jest słodko-kwaśno-gorzki i śmieszno-smutno-straszny. Zależy w jakim nastroju go właśnie smakujemy. Przerysowany, przepisany z głowy zdziwił mnie kolorem. Dzięki wszystkim za lekturę. bb
Rekomendowane odpowiedzi