Blatt13 Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2020 (edytowane) W pomiesczeniu Pełnym starych pudełek Z zabawkami Lalkami Oraz pocztówkami z wakacji Znajduje się małe okienko W tym pokoju mieszka starsza Pani Znana ze swojej inteligencji I poczucia stylu Potrafi ona całymi dniami ogarniać wzrokiem Krajobraz Widzi w nim małe jeziora napełnione Płatkami kwiatów Rozrzuconymi przez nowożeńców Obok Pawie wychodzące z mórz Całą utopię otula swoim jedwabnym dotykiem Muzyka Wydobywająca się z nieśmiertelnego fortepianu Na którym gra Starszy Pan Edytowane 13 Lipca 2020 przez Blatt13 (wyświetl historię edycji) 1
Gość Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2020 @Blatt13 Pięknie o wplecionej w dojrzałość miłości :) I ta muzyka... Podoba mi się i dla mnie to nie wiersz, a już poezja :) Pozdrawiam :)
Wolnego Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2020 (edytowane) Pozbądź się starych zabawek, Gdzie dojrzałość już bez lalek, Chyba, że małe dzieci wokół, Spraw, aby dobry miały pokój, Lepiej dotknąć i zmysłem poczuć, Tam w wyobraźni jest ten Pokój, Tym miejscem sprzed dobrego Okna, Aby twoja droga była owocna, Jedwab też swoją szorstkość ma, Jak też i kaszmir - tak jest w Nas, Paw owszem wśród dzikich oceanów, Swe fale pieniste nawet ma wśród, Pod blaskiem nocnego Księżyca, I we w dnie w promieniach Słońca, Osią czasów odlicza nasze wieki i lata, Imperia, historie wśród zimy i lata, Wpatrując się w płatki wonnego Życia, Miłosnego usposobienia i ... i pogodnego życzę Tobie skrycia Jak i miłego dnia. Pozdrawiam. Edytowane 19 Maja 2020 przez Wolnego (wyświetl historię edycji)
Blatt13 Opublikowano 19 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2020 (edytowane) @Wolnego Dziękuje.Lecz ja nie jestem osoba w wierszu.Ostatnio widziałem jak starsza Pani wygląda przez okno I to mnie zainspirowało. Edytowane 19 Maja 2020 przez Blatt13 (wyświetl historię edycji)
złote serduszko Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2020 @Blatt13 bardzo ładny wiersz . zapraszam na mój profil i zostawienie serduszka pod wierszem << wyjątkowa dusza ,, zastawiam linka odwzajemnie serduszko
Wolnego Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2020 (edytowane) @Blatt13 Patrząc na Starszych Ludzi, Szacunek każdy powinien mieć, Bo to co Oni w Młodości przeżyli, Nam w Głowach nie mieści się Fajnie jest inspirować się inną osobą, tacy ludzie przeca są - mądrzy, źli i dobrzy, ale może jakiś gest w stronę swojej weny, z chęcią przeczytam, pozdrawiam. PS. A takie pytanie ni z gruszki, ni z pietruszki - starszy pan, który grał na fortepianie to jest/był mąż Starszej Pani? Edytowane 19 Maja 2020 przez Wolnego (wyświetl historię edycji)
Blatt13 Opublikowano 19 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2020 @Wolnego Według mnie był to jej mąż
Wolnego Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 @Blatt13 No to na herbatkę, na herbatkęęęę.
Wolnego Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 @valeria Może i morze wciągające Ale czasem zabiera co niepojętne, Morze i może w sobie mające, Ale czasem oddaje co lamętne Kto wciąga - ten przegrywa.
Rekomendowane odpowiedzi