Henryk_Jakowiec Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2020 Przemyśliwał pan myśliwy gdy czatował na ambonie. Co podejdzie mu pod lufę? Dzik a może dzikie konie? Nic z tych rzeczy gdyż natura też czasami figle płata i pod muszkę myśliwemu przyplątała się łaciata. Na początku rzucał mięsem a następnie zlazł z ambony obszedł krowę dookoła i rzekł - obiekt niedojony. Miał myśliwy z sobą wiadro co się bardzo rzadko zdarza i jak sprytny kameleon przeobraził się w dojarza. Złapał mućkę za wymiona potem dwoił się i troił niczym komediowy Kargul prawidłowo ją wydoił. Kontent z całej operacji wypił jeszcze ciepłe mleko po czym udał się do domu lecz nie zaszedł za daleko. Zwalił się zwyczajnie w rowie mając ciężki zawrót głowy bo i owszem wypił mleko ciepłe, lecz od wściekłej krowy. 4
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2020 Witam - uśmiechem nagradzam. Pozd.
MIROSŁAW C. Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2020 @Henryk_Jakowiec Ech.. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 18 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2020 @Waldemar_Talar_Talar Ja zaś za uśmiech dorzucam rymy których zabrakło mi w strofach wiersza a teraz mogę je tu dopisać bo strona dłuższa jest, no i szersza. W postscriptum miałem dodać uwagę bo nie każdemu się to kojarzy, że o tym mleku od wściekłej krowy to niejednemu się pewnie marzy. Tylko na litość Boga ludziska nigdy na ciepło, lecz z zamrażarki bo gdy pomyślę o ciepłej wódce to mnie odrzuca i czuję ciarki.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 18 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2020 @MIROSŁAW C. Słowo to słowo i nic tu dodać a mądrej głowie... wykropkowane (żeby nie było, że się wymądrzam) może poniżej zostać dodane.
Rekomendowane odpowiedzi