Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Sami się ograniczamy dla komfortu, wątpliwych korzyści. Skrywamy swoje prawdziwe pragnienia, a może tak naprawdę ich nie znamy? Nie próbowaliśmy przekroczyć własnych granic. Mimo doświadczenia, niewiele o sobie wiemy. Zamiast poczuć pot na czole łatwiej tłumić siebie w używkach.  Tak sobie interpretuję Twój wiersz, nie wiedząc czy jest częścią jakiejś całości. Mam nadzieję, że w końcu coś z tego ciśnienia  między tym co w nas nieśmiertelne a śmiertelne wyskoczy i urodzi się Nowy Janek.
    • Straszno tak, bez śniadania :0 Niechby chociaż warzywo, albo owoc... Niemniej jednak życzę wytrwałości w dogadywaniu się ze swoim "brzuszkiem"   Pozdrawiam :)   
    • @Roma nie tylko wiersz !!!!!! Jeszcze jestem.....ja. I będę

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @violetta Nie denerwuj się Viola, defincja gatunku rzadko jest rozumiana, zresztą definicji jest kilka... @Łukasz Jasiński Tak, człowiek jest odrębnym gatunkiem, ale w przeszłości na terenie Europy żyły cztery odrębne gatunki różnych istot praludzkich. Jedna z nich to my, najmniejsi, padlinożerni spryciarze. Inna grupa wyginęła bo dziedziczyła się u nich cechą wąskich bioder i samice nie przeżywały porodu....    
    • gdy spadnę w ciemność i grom srebrzysty mą głowę nagle rozbije w strzępy poczuję wreszcie i wchłonę w siebie czar galaktyki niepojęty ! Mars. Jowisz. Saturn. te aż trzy światy codziennie bacznie ZOMO pilnuje Lenin- kulawy  a Breżniew... święty! brać kosmonatów obgadywuje.... ach ! Niech się święci 1 maja ! i wiosna bzami już eksploduje... Astat i bizmut- pierwiastki wiary ...wokół Saturna pierścień wiruje ! towarzysze... ....pomożecie?
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...