Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• fajne   gdy blaknie granat nocnego nieba wiankiem kolorów budzi się ranek zmęczone sny w łóżeczkach leżą codzienność kusi jakimś nieznanym ...  
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ja też mam działkę budowlaną na wsi od 1991. Krowy już tam dawno temu zniknęły i wszelki inwentarz. Teraz nie opłaci się jednej trzymać. Jak ktoś decyduje się na hodowle to już specjalizacja i ma ich wiele. Kur też nikt nie trzyma, bo rozgrzebią podwórko i brzydko wygląda. Kupuje się przez internet lub w sklepie tak samo jak w mieście.   Ja też się chciałem tam przenieść, ale plany pokrzyżowała mi niepełnosprawność i choroby. Teraz nie ma już mowy o tym, choć teren jest przepiękny w parku krajobrazowym. Wszędzie wokół duże lasy.
    • Ładnie. Wiosnę każdy kocha :) Pozdrawiam serdecznie.
    • @andreas No słuchaj świetne...tym bardziej że twój talent w całej swej krasie... (werble)        

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

u mnie rozbłysnął... Aj zaszczyt to dla mnie Pozdrawiam  @Rafael Marius Z przyczyn "cichy świat" przeniosłam się na wieś.. Lament - fuj co ty zgłupiałaś krowy, świnie, kury sam smród. Wiesz co widzę dookoła .. Przestrzeń i żadnej krowy, ale z tego co zasłyszane ( bo już chyba swojska jestem baba) to rdzenny rolnik tylko dziewczę z dobrego hektara .  E tam jakby nie patrzył to czy kiedyś czy teraz człowiek bywa pazerny.    
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Liczba osób zatrudnionych w rolnictwie systematycznie spada. Obecnie gdzieś 7-8 % populacji. Ludzie na wsi zajmują się czym innym, zatem i hektary dotyczą tylko niewielu. Z drugiej strony proces konsolidacji gospodarstw rolnych wciąż trwa i często dokonuje się to poprzez małżeństwa, a dlaczego by nie?
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...