Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Migrena   mmmm...ja w Twojej opinii obok mojego bożyszcza    niebo na Ziemi   wiem że nie ma porównania, ale i to cieszy ...@Migrena dzięki serdeczne

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Berenika97 Ten wiersz zostaje w człowieku na dłużej. Poruszył mnie obraz jednego cienia na ścianie – to genialna metafora bliskości, która minęła. Cienie są przecież trochę prawdziwe, a jednak to mniej niż odbicie w lustrze, bo nie mają barw. Istnieją na granicy światła (świadka) i mroku. Kiedyś w swoim wierszu zauważyłam, że cienie potrafią całować się szybciej niż ludzie – i Twój utwór przypomniał mi tamtą intuicję. Smutne, ale jakże prawdziwe i piękne studium odchodzenia i odwykania od siebie. Dobrego dnia :) 
    • @Marek.zak1   no tak   masz rację   może właśnie niestety   dzięki         
    • @Poet Ka   niezwykły zapis pamięci  w którym przedmioty odzyskują własną ontologię i stają się nosnikami utraconego czasu     nawet takiego jak u Marcela Prousta:)   świetny
    • - z życiem na Ty ... ~~ Przeżyłem niejedno - Wszystkie sexi bledną Po bliższym poznaniu ... Życie zmusi Ciebie Byś myślał o chlebie - Nie tylko o ... spaniu ..!! Czy ideał kobiety wymyślił jakiś kretyn..? Tu pytam się ... Blond sexi w wymiarach O które Bóg się starał..? Na pewno nie..!! Bo jakby tu wybrzmiały O blondynkach kawały ... To ... to trochę wstyd ... Czarnowłose Panie - Ja głosuję na nie Bo blond to mit ... Teraz na spokojnie ... Obdarzone hojnie I tu i tam ... O wymiarach myślę I tym, co w umyśle U owych dam ... Boskie... bara ... bara Z tymi o wymiarach Brigitte Bardot ... No, ale co po tym? Masz rozmawiać z kotem? Jak zgaśnie ... knot?!! A zatem, panowie Niech tu się wypowie Wasza chęć do życia ... Czy na krótką metę Chcecie tę kobietę - czy do gniazdka wicia ...?? Przeżyłem niejedno - Wszystkie sexi bledną Po bliższym poznaniu ... Życie zmusi Ciebie Byś myślał o chlebie - Nie tylko o ... spaniu ..!! ~~
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...