kwiatek_ze_szmatek Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 (edytowane) Aby utonąć w Twoich oczach, Niewiele trzeba, błękit – tyle, Ten piękny błękit zamiast chodnika, A w brzuchu nuty i motyle I aby śnić, lub nie śnić nocą, Niewiele trzeba - koci dotyk, Co pieści, niesie wprost do nieba, Na kocim haju – jak narkotyk I by to wszystko znikło nagle, Niewiele trzeba – głucha cisza, I czarny ekran, pusty ekran, i brak obrazu, czarna klisza Lecz by szybować znowu w górę, Niewiele trzeba, błękit - tyle, I ten sam błękit, co miast chodnika, I znowu nuty i motyle... Edytowane 11 Lutego 2020 przez kwiatek_ze_szmatek (wyświetl historię edycji) 4
beta_b Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 miłe, rozumiem tylko że "miast chodnika" to skrót od - zamiast chodnik (żeby liczba sylab sie zgadzała ;) witam na orgu, bb 1
jan_komułzykant Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeśli w tym miejscu dasz "zamiast" - miast "co miast", drugie "co miast" chyba lepiej zabrzmi. Nie będzie powtórzone 1/1, a znaczenie to samo. Podoba mi się wiersz, witam i pozdrawiam. 1
Gość Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 @kwiatek_ze_szmatek mi też się podoba. Powodzenia. :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 Niewiele trzeba, błękit – tyle, o co idzie w tym tyle i czyj to jest tył albo jakby się nie obrócił to d... z tyłu może to tyle w sensie ilościowym: błękit – tyle jakoś niezdarnie albo dobrany rym do motyle jakieś propozycje łażą po głowie ale to nie to: Aby utonąć w oczach Twoich Trzeba niewiele, błękitu gram, Kiedy samotny cicho stoisz; Nuty, motyle w brzuchu mam. Pozdrawiam ps popracować jeszcze nad tekstem 1
fregamo Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 jak jeszcze raz usłyszę... ups... motylach w brzuchu to dostanę apopleksji !..xd a tak serio... niewiele trzeba pozdrawaim 2
Gość umbra palona Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2020 @kwiatek_ze_szmatek jest temat! jeśli mogę dorzucić swój kwiatek do kożucha....a gdyby zrezygnować z tych równych wersów, całej tej rytmizacji, powtórzeń... i napisać biały wiersz, z mocną puentą w kontrapunkcie do całości? Pozdrawiam :)
Moondog Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2020 @kwiatek_ze_szmatek Toczy koła czas chciałoby się powiedzieć cytując klasyka jak dla mnie świetne . 1
kwiatek_ze_szmatek Opublikowano 13 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2020 @beta_b dzięki za uwagę i komentarz:) tak, ale podług wskazówek ponizej zmieniłam na zamiast:) cieszę się, że się podoba :) @jan_komułzykant dobra wskazówka, dzięki śliczne @Jacek_Suchowicz dzięki za sugestie, i jaka zgrabna ta Twoja propozycja! Z tyłem to właśnie ilościowo, pasowało mi, pozdrawiam:) @umbra palona byłoby nieźle, to na pewno...tylko, że ja raczej rymowanki :) dzięki @Moondog91 miło mi:)
Gość umbra palona Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2020 @kwiatek_ze_szmatek a tak dla zabawy? Pozdrawiam :)
kwiatek_ze_szmatek Opublikowano 13 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2020 @umbra palona hmmm, może spróbuję, dzięki...a Ty piszesz w każdym momencie? czy musi być flow? :) bo ja to jedynie amatorka, tylko pod wpływem emocji, albo jak jest wena, inaczej nie umiem...:)
Gość umbra palona Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2020 @kwiatek_ze_szmatek a myślisz, że wśród nas są jacyś zawodowcy? Piszę, jak mi przyjdzie do głowy jakieś skojarzenie, myśl, fraza, albo coś fajnego usłyszę. Zapisuję sobie to zdanie i czekam, fantazyjnie, szukam bohatera/ki, coś piszę, potem to kasuję i tak czasami trwa to i trwa, a czasami myk i już jest :) Ale najważniejsze, wszystko przepuszczam przez siebie :) Dla mnie to ogromna frajda:) I słucham innych, nie zawsze się z nimi zgadzam, ale czasami...:) Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi