Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• bo ona akceptuje  jego zwierzę    ba, pragnie go więc on może zrzucić to zwierzę  u jej podnóża    wówczas oboje stają się  tacy ludzcy     
    • Piękne i kokieteryjne:)
    • @Rafael Marius ja mówię ludziom dzień dobry, pomogę sąsiadce wnieś zakupy, czy posprzątać na klatce bez zobowiązań, gdy widzę śmieć. Fajne te wybory w tym roku. Przemyślałam, nie lubię fali hejtu na człowieka, to co wyprawia KO. Nikt nie jest idealny. Nie można nikogo poniewierać. Ja też z Nawrockiego się śmieję, ale oddam na niego głos, ma bardzo inteligentną, odważą żonę. A to rzadkość w dzisiejszych czasach. 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pierwsze skojarzenie jakie mi przyszło do głowy... no cóż. Widziałeś zapewne stare książki ( na przykład na targu staroci), lata pięćdziesiąte zeszłego stulecia na przykład, wtedy papier był inny niż ten na którym teraz powstają słowa drukowane. I ten biały papier, taki już pożółkły, zawilgotniony, bardzo lubią zasiedlać różne robaki. Wyczytałam, że jest sto sześćdziesiąt rodzajów owadów, miłośników książek. I te robaki drążą sobie w książkach korytarze, to ich całe życie... czasami dzięki temu widać, że książka żyje...   Pozdrawiam :)  
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ano właśnie większość ludzi tak teraz robi, a ci byli inni i dlatego fajni. Bardziej w starym stylu, choć młodzi. Oboje pracują i studiują. Chłopak też ma zespół muzyczny i gra koncerty. Zatem trochę tacy artystyczni, niebanalnie ubrani.   Kiedyś w tym bloku było super życie sąsiedzkie. Znało się kilkaset osób na różnym poziomie zażyłości, a teraz ze starej ekipy zostało nas może ze 20 osób.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...