Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Annie Opublikowano 1 Lutego 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2020 (edytowane) Nadchodzi kolejna zima a ja codziennie rano rozpadam się na kawałki drobne części tych samych czynności Bogini Materia obsypuje mnie kurzem brudnymi talerzami jesiennymi liśćmi - w nieskończoność trwam patrząc uważnie na swoje dłonie grające wciąż tę samą melodię Edytowane 1 Lutego 2020 przez Annie (wyświetl historię edycji) 9
violetta Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2020 ładnie opisał, choć temat zaniedbań.
Annie Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2020 Valerka, nie rozumiem, ale dzięki, że wpadłaś.
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2020 (edytowane) Podoba mi się ale pomajsterkowałabym żeby usunąć kilka, moim zdaniem niekoniecznych słów. I może podkreślić stagnację o której piszesz. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nadchodzi kolejna zima a ja - codziennie rano rozpadam się na drobne kawałki tych samych czynności. Bogini Materia obsypuje mnie w nieskończoność kurzem, brudnymi talerzami, jesiennymi liśćmi. Patrząc uważnie na swoje dłonie grające wciąż tę samą melodię trwam. Pozdrawiam :) P.S. Nie oszukuj, od czasu do czasu piszesz :) A ten tekst śmiało mógłby trafić do gotowych. Edytowane 1 Lutego 2020 przez Bożena Tatara - Paszko (wyświetl historię edycji) 2
Annie Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2020 Bożenko, to już leży od jesieni. Myślałam, że coś przy tym jeszcze pokombinuję a tu zaraz wiosna :) więc wrzuciłam. Dzięki, zastanowię się nad twoimi zmianami. @Jan Paweł D. (Krakelura) @Marlett dzięki za serce :)
jan_komułzykant Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nadchodzi kolejna zima a ja codziennie rano rozpadam się na kawałki drobne części tych samych czynności przede mną - Bogini Materia obsypuje mnie w nieskończoność kurzem brudnymi talerzami jesiennymi liśćmi w nieskończoność trwam patrząc uważnie na swoje dłonie grające wciąż tę samą melodię - wywaliłbym 'a ja', bo jeśli 'rozpadam się' - to ja, nikt inny. - 'mną, mnie' za blisko jedno niepotrzebne - wybrałem 'przede mną', bo bez umiejscowienia jest chyba nawet lepiej z Jej wszechobecnością :) - w 'nieskończoność' przeniesione niżej - 'trwasz' wtedy "między" brudnymi talerzami i kurzem (mimo wszystko) I mamy coś takiego: Nadchodzi kolejna zima codziennie rano rozpadam się na kawałki tych samych czynności Bogini Materia obsypuje mnie kurzem brudnymi talerzami jesiennymi liśćmi w nieskończoność trwam patrząc uważnie na swoje dłonie grające wciąż tę samą melodię Pozdrawiam. 1
violetta Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2020 Możliwe, ze przesadziłam. Teraz inaczej czytam wiersz, ze Ci daje tyle los wciąż niezmienny.
Annie Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2020 @jan_komułzykant dzięki za pochylenie się nad tekstem. Trochę pozmieniałem wg sugestii twoich i Bożeny. @valeria może :) @beta_b dzięki.
Gość Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2020 @Annie u mnie podobnie jak u peelki. Oby do wiosny - bo wtedy to jakby mniej boli. ;) Pozdrawiam :)
Annie Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2020 @Allicja właśnie . Zima nie zima zimę też się przetrzyma :)
tetu Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2020 (edytowane) Ann, Twoja peelka chcąc nie chcąc jest integralną częścią tych samych czynności. Chciałoby się powiedzieć, dzień jak co dzień. Przewidywalność, rutyna, stagnacja. Jednak jest coś, co diametralnie się zmienia. Spracowane dłonie, to one walczą z trudami dnia codziennego, to one wygładzają powierzchnie przywracając blask (nie tylko brudnym garom) To one biorą na siebie wszystkie zmarszczki świata peelki. Ciekawy wiersz. Pozdrawiam. Edytowane 1 Lutego 2020 przez tetu (wyświetl historię edycji)
Annie Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2020 (edytowane) Dzięki Tetu za odwiedziny i ciekawą interpretację. hmm, jakby co używam rękawiczek :) Jest w nas( peelce) coś z Alicji w krainie czarów. „Biegniemy coraz szybciej, a wydaje się jakbyśmy cały czas stali w dokładnie tym samym miejscu” - Paradoks Czerwonej Królowej. Edytowane 2 Lutego 2020 przez Annie (wyświetl historię edycji)
Marlett Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2020 Biorę wiersz w całości taki jaki jest :) PozdrawiaM.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2020 ja wiem, że jesienne liście to symbol ale dziś oblepia wilgoć choć już trochę wiosny tej zimy ktoś na górze dał nam i świat jakby jest inny łagodniejszy głoś dam ... Pozdrawiam
Gość Franek K Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2020 Nie wiem jak było pierwotnie, ale to co jest teraz bardzo dobrze opisuje stan PL-ki. Nic dodać (żeby nie przegadać) nic ująć, żeby nie zubożyć. Pozdrawiam. FK.
Annie Opublikowano 2 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2020 @Marlett proszę ;) @Jacek_Suchowicz No, byle do wiosny ;) @Franek To wspólnymi siłami :) @Dag dzięki za ślad :) Pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... Annie, może dzisiaj tak całkiem logicznie nie myślę... treść na pewno kobieco-życiowa i to na plus. Osobiście, 'popodziwiałabym' własne dłonie... w końcu jestem 'przyjacielem' dla siebie samej..;) Pozdrawiam.
Annie Opublikowano 4 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2020 (edytowane) Ha, no tak Nata:) Jesteśmy dla siebie najlepszymi przyjaciółmi :) Mi niestety nigdy nie udało się doprowadzić dłoni do takiego stanu, żeby je podziwiać :) Ale chodziło mi bardziej o uważność, o trening uważności. Skupieniu na Tu i Teraz. Pozdrawiam. Edytowane 4 Lutego 2020 przez Annie (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi