jan_komułzykant Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 (edytowane) czuję że znalazł się pocieszyciel już wzrosła miłość luz - a spożycie Edytowane 7 Stycznia 2020 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji) 1
8fun Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To drugie życie - to po ślubie? 1
jan_komułzykant Opublikowano 7 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 "Życie po życiu", to taka książka o tych, którzy przeżyli śmierć kliniczną, jak zdążyłem trochę Cię poznać, to pewnie czytałeś. Natomiast tutaj nie zakładam, po czym, natomiast "czujący" na pewno już nie po "kliniku" ;)
Lach Pustelnik Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 A nie jest to, czasem, pocieszycielka? dobra, schłodzona, pełna butelka? 1
8fun Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Raymond A. Moody Oczywiście, ta książka miała swoje pieć minut ale patrząc z perspektywy czasu, nie jest za dobra :)
jan_komułzykant Opublikowano 7 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podejrzewam, że chyba juz nie, ale miło, że pomyślałeś :D Dzięki. Zgoda, może nawet sześć, podobnie jak Luis de Fine, czy Adasia - suchego przestwór oceanu ;) Dziękuję.
8fun Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jedno jest bezsprzeczne - na pewno była pożądaną, zapisy w bibliotece itd. ale to były czasy wąskiego wyboru, z literatury miałeś : papier toaletowy, szklanka, Marx i Engels "Jedna tylko alternatywa pozostała Europie. Albo barbarzyństwo azjatyckie pod moskiewskim przywództwem zaleje ją jak lawina, albo musi ona odbudować Polskę tak, aby między nią a Azją stanęło dwadzieścia milionów bohaterów i by dzięki temu zyskała ona na czasie na dokonanie swego społecznego odrodzenia." Karl Marx 1
jan_komułzykant Opublikowano 7 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No nie, Karol Nostradamus? A na poważnie, papier toaletowy to priorytet, bo inaczej Kant. :) Zdziwiłbyś się, ale wtedy właśnie najwięcej się czytało. Dlatego wielu książek już nie mam :D
8fun Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Janku, ja znam komunistyczną Polskę, mało znam obecną, gdyż ostatnio byłem w ojczyźnie 23 lata temu :) Dzisiaj Polska to RAJ ;) - pożyczyli nie oddali, czy zakazane i konfiskata? Edytowane 7 Stycznia 2020 przez 8fun (wyświetl historię edycji)
8fun Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Historia Polski się powtarza, jedną z przyczyn to położenie geograficzne. ps. Kozacy poszli sobie, juz nie strzegą naszych granic ;) 1
jan_komułzykant Opublikowano 7 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a, to nieźle piszesz, bo znam (tzn. nie znam - słyszałem tylko jak mówi) niektórych, gdzie już po trzech miesiącach nie znali odmianów nawet ;) Gratuluję. tylko raz miałem wizytę - siedmiu wspaniałych, w stanie wojennym, ale z innego powodu. Książki niestety pożyczone, nie oddane. Nie mam pretensji, ciężkie czasy, nie było w niektórych przypadkach nawet kiedy pomyśleć.
8fun Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To chyba ci z małym twardym dyskiem, z braku miejsca zmuszeni są do usuwania starych plików, by móc wgrać nowe ;) Dziękuję :)
jan_komułzykant Opublikowano 7 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właściwy kierunek Watsonie, niczym w kamerce powozowej? Oby ten dysk całkiem nie wypadł, bo to źle dla kręgosłupa. :)
Rekomendowane odpowiedzi