Lahaj Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 (edytowane) plus kłótnia w komentarzach mniejsza o to co pomiędzy w środku ale dobrze jeśli jest kontrowersyjne coś o nowych technologiach starym bogu sweet agape i zawsze kto kogo i zawsze kto z kim poruszam się po mapie twoich lęków tym razem wakacje spędzam na wyspach szalonego przylądka poza resort się nie wypuszczam znam tu wszystkie zakamarki wiem gdzie rodzi się średniówka jak rytmizuje architekturę gdzie patroszą wyrazy a flaki idą na odkład jak cuchną prószę puder z zaimków nie fetyszyzuję tylko napierdalam z automatu do białej kartki przez dziury palimpsest rzeczywistości podglądam lubię gdy treść nie bez wysiłku wspina się po schodach wersów jak dyszy na półpiętrze z sił opada jak klęka przed puentą clue - poluję na ciebie bądź moim moby dickiem a ja twoim ahabem gdy dopadnę oznaczę hasztagiem Edytowane 31 Grudnia 2019 przez Lahaj (wyświetl historię edycji) 3
Paweł Artomiuk Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 I znowu piszesz tak jak sam chciałbym pisać... pod wrażeniem Lahaj tylko nie schodź już z tego poziomu bo wpierdol ;) 1
Lahaj Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 (edytowane) @Paweł Artomiuk @Paweł Artomiuk piszesz lepiej Dałeś bardzo miły komentarz. Postaram się:-) nie lubię wpierdolu:-( Edytowane 30 Grudnia 2019 przez Lahaj (wyświetl historię edycji)
Paweł Artomiuk Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 taa... nie świruj. potrafisz to świetnie wypunktować w swoich tekstach u mnie mazgajowatość, krzyże i jakieś tam seks afery gdybym miał nas porównać do prasy jestem Super Expresem a Ty The Washington Post inna liga proszę więc nie wypisuj bzdur marka zobowiązuje ;)
Lahaj Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 (edytowane) @Paweł Artomiuk ty No nie wiem co powiedzieć zatkało kakao... moze niech inni się jeszcze wypowiedzą Edytowane 30 Grudnia 2019 przez Lahaj (wyświetl historię edycji)
Paweł Artomiuk Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 (edytowane) @Lahaj spoko, powiem może co mnie tym razem szczególnie ujęło "klikbajtowy tytuł plus kłótnia w komentarzach mniejsza o to co pomiędzy w środku choć dobrze jeśli treść jest kontrowersyjna coś o nowych technologiach upadłym bogu i słodkiej agape i zawsze kto kogo i kto z kim" cała strofa łącznie z tytułem bdb dla mnie najważniejszy wers to "mniejsza o to co pomiędzy" na Twoim miejscu możliwe, że zmieniłbym kolejność tak aby trafił na koniec, z drugiej strony łączy się z kolejnym wersem więc trudno go ot tak przerzucić, a całość bardzo dobrze brzmi. czyli jednak lepiej nie zmieniać ;) "poruszam się po mapie twoich leków tym razem wakacje spędzam na wyspach szalonego przylądka poza resort się nie wypuszczam znam tu wszystkie zakamarki wiem gdzie rodzi się średniówka jak rytmizuje architekturę " patrzę sobie jak to pochowałeś, w sumie sprytnie choć może o jedno -am za dużo najlepsze wersy: "poruszam się po mapie twoich leków (...) na wyspach szalonego przylądka poza resort się nie wypuszczam znam tu wszystkie zakamarki" idziemy dalej: "wiem gdzie rodzi się średniówka jak rytmizuje architekturę wiem gdzie patroszą wyrazy gdzie flaki idą na odklad i jak cuchną oszczędnie sypię puder z zaimków nie fetyszyzuje tylko napierdalam z automatu do białej kartki przez dziury palimpsest rzeczywistości obserwuję" odkld - odkład (literówka) właściwie wszystko mi się podoba sypanie pudru - napierdalanie znów można się kłócić o kolejność raczej napierdalam i sypie puder (pomyślałem też o spacji) "gdzie flaki idą na odkład i jak cuchną" trochę za długi wers, a jakby spróbować krócej? (taka myśl, ale zostawmy to...) "oszczędnie sypię puder z zaimków" ten puder jakoś mi nie leży, masz zresztą rytmizowanie architektury, więc jest to w sumie powtórzenie... zobacz: "wiem gdzie rodzi się średniówka jak rytmizuje architekturę wiem gdzie patroszą wyrazy gdzie flaki idą na odkład i jak cuchną nie fetyszyzuje tylko napierdalam z automatu do białej kartki przez dziury palimpsest rzeczywistości obserwuję" jest prawie mega, podkreślone troszkę przeszkadza a skróćmy to jeszcze trochę... "wiem gdzie rodzi się średniówka rytmizuję architekturę patroszę wyrazy flaki idą na odkład nie fetyszyzuje tylko napierdalam z automatu do białej kartki przez dziury palimpsest rzeczywistości obserwuję" lepiej? (rymy rytmizuję-fetyszyzuje-obserwuję nie przeszkadzają, są spoko) ostatnia część wiersza jest bardzo dobrze napisana sporo dobrej i celnej treści. Dziękuję za wiersz. Edytowane 30 Grudnia 2019 przez Paweł Artomiuk (wyświetl historię edycji) 1
Lahaj Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 @Paweł Artomiuk dziękuje za bardzo ciekawe rady i opinie. Zrobiłem jeszcze trochę inaczej. Ta strofa która tobie nie leżała kulała i dla mnie od początku znaczeniowo wpisałem ja w „treść która nie bez wysiłku wspina się po schodach” ;-) 1
Paweł Artomiuk Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 Ładnie. Mam tylko problem ze slowem "prószę" dalbym jednak "sypię". pzdr,
Lahaj Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 @Paweł Artomiuk a ja je wybrałem w kontrze do patroszę
Paweł Artomiuk Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 A jest takie słowo w słowniku? Poza tym jest dysonans między "delikatnie" i właściwie następującym zaraz w następnym wersie "napierdalam". Odważnie ale ja bym to jeszcze przemyślał. Może wystarczy wywalić "delikatnie"? Dobra, nie męczę już. Elo
Lahaj Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 Słowo jest, delikatnie wywalam choć nie z powodu dysonansu z napierdalam a z powodu ze zawiera się w słowie prószę 1
Paweł Artomiuk Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 ok. jest. rzadko się jednak spotyka. dla mnie "prószy śnieg" jest w porzo ale szczerze mówiąc chyba nie spotkałem dotąd odmiany 'prószę" stąd też moje wątpliwosci. 1
Gość Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lahaj, ten fragment sweet harmony. Wchodze na ten portal, internet chujowy ale zawsze szukam Twoich wierszy. Pozdrawiam
Lahaj Opublikowano 31 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 @Dag dziękuje wszystkiego dobrego na nadchodzący rok
kot szarobury Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie podoba mi się stosowanie wulgaryzmów w wierszach. Klasyfikuję to zawsze pomiędzy indolencją pojęciową autora a chęcią fajterstwa, epatowania odbiorcy szorstkością języka. Oczywiście, to mój subiektywny pogląd, który nie wyrokuje o jakości Twojego przekazu. To wyrażenie według mnie niczego nie wnosi, trudno tutaj, w kontekście tego co zostało i co zostanie powiedziane posądzać Ciebie o ubóstwo w sferze pojęć,. Więc odbieram to jako plamę czerwonej farby na środku obrazu, aby przyciągnąć uwagę widza. Cała reszta jest dla mnie ciekawa, do przyjęcia i dobra. Wszystkiego najlepszego. Pozdrawiam :)
Lahaj Opublikowano 1 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taa, chodziło mi o bezkompromisowe przyspieszenie narracji przebostwienie białej kartki niemoc nad biała kartka zderzyć z brutalna siła wyobraźni takie break on through rzeczywiscie chciałem tu epatować i jak widzę udało mi się ;-) pozdro
Luule Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 Niestety, gdy się chce szybko nadrobić nieobecność, to wchodzi się w swoich standardowo czytanych plus tam, gdzie zaczepi tytuł lub komentarze, a więc jestem;) z powodu trzeciego powodu, po mniejszej części drugiego, tak jakby przypadkowo (?) pod schemat z treści wiersza. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale do brzegu. Wiersz się podoba na tyle, że zaprosił mnie do zalogowania, to po pierwsze. Strofy dobrze oddzielają tematy wiersza, i mimo, że w tej drugiej uprawiasz ciekawą gimnastykę, to jakoś zostały ze mną te 'prostsze', pierwsza i trzecia, która trafia najbardziej. Krótko, ale bardzo fajnie zobrazowane, mocno trafia w mój gust, także przez treść, bo też tak lubię, gdy zadyszka i spocone zwoje;) No i ten hasztag na koniec - puszcza oczko. Pozdrawiam:)
Lahaj Opublikowano 5 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2020 @Luule dziękuje za obecność i miłe słowo. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi