Henryk_Jakowiec Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2019 Choć jeszcze spod śniegu nie widać śnieżyczek (grzybiarzem nie jestem) ja wezmę koszyczek i pójdę do lasu, i niczym ta menda po ścieżkach ... - bez celu ja będę się szwendał? Nic bardziej mylnego, bo koszyk mam cały dosłownie po brzegi pełniutki gorzały i święcie przyrzekam, że nie tknę kropelki choć będzie korciło i mróz będzie wielki. Lecz jednak gdy cel mój osiągnę, dam czadu, że co? Że przynudzam? Że ja gadu gadu? No dobrze już streszczam i walę wprost z mostu - odczuwam pragnienie, chcę uciec od postu ... Pościłem dość długo, wariują hormony a facet jest wściekły gdy jest wyposzczony dlatego do lasu gdzie dołek i górka, gdzie drzewko i krzaczek by szukać Kapturka. Dopadnę. Tak myślę i mniemam, że ona w tym lesie nie mniej jest niż ja wyposzczona więc jak się we dwoje przyssiemy do flaszek po lesie poniesie Hej przeleciał ptaszek ... a ja wciąż tłumaczę tej wrednej ptaszynie że, huncwot jest z niego bo co się nawinie chociażby bajkowy Kapturek Czerwony baczenie mieć musi bo jest zagrożony. mniej wtajemniczonym wyjaśniam: Post Filipowy (przed świętem Narodzenia Jezusa Chrystusa) - trwa czterdzieści dni od 28 listopada do 6 stycznia. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2019 Witam - miło było przeczyta Henryku - miłych Świąt życzę.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 25 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2019 @Waldemar_Talar_Talar Dla mnie też jest miło i bardzo się cieszę że wiersz sie podobał chociaż ja w nim grzeszę lecz jedynie myślą zapisaną słownie gdyby świat był bajką byłoby cudownie Odwzajemniam się życzeniami zapisanymi na laurce.
kot szarobury Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 czterdzieści dni z rzędu bez choćby kropelki? nie, dla mnie to, Heniu, to dramat zbyt wielki
Henryk_Jakowiec Opublikowano 26 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 @kot szarobury Przecież nikt nie musi aż do końca pościć można się wyłamać i sprawę uprościć można na to spojrzeć choćby i z tej strony że Kapturek także nieźle wyposzczony a to daje powód do wszelakiej chuci nawet, gdy Kapturek tyłem się odwróci. 1
złote serduszko Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 śniegu nie ma każdy w sercu pragnie by zima była . lecz zawsze można pomarzyć .... piękny utwór pozdrawiam zk
Henryk_Jakowiec Opublikowano 26 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2019 @zuzia Na skocznie śnieg zwożą śnieg jest na zeskoku do nas śnieg zawita pewnie w nowym roku lecz trudno określić, który rok to będzie ale wtedy biało powinno być wszędzie. Można też pozmieniać roku wszystkie pory zimą się opalać uderzać w amory w maju kupić sanki do płóz dopiąć koła zrobić kulig, chociaż zieleń dookoła. Za pozdrowienia dziękuję i odwdzięczam moimi. 1
Rekomendowane odpowiedzi