Lahaj Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2019 (edytowane) stojąc na jednej nodze gdzie klęczą zadaję pytania odpowiedzi nie szukam w natchnionych broszurach przerośniętych tradycją i ospałych prawdowatych mędrców unikam wystawiam zaśliniony palec do nieba sprawdzam niesie mnie ratio przed sacrum nie zniżam horyzontu w raju gdzie profundis malorum bywam często śmiech lubię taniec i nadmiar wszelki znam cierpienie i perwersją wzgardzam nigdy się nie modlę ufam tylko sobie ducha nie widziałem nawet we śnie urodziłem się bez duszy czucie i wiara nic nie mówi do mnie Edytowane 20 Grudnia 2019 przez Lahaj (wyświetl historię edycji) 3
kb. Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2019 @Lahaj he, coś w tym jest z prawdy że ten kto dyskutuje sam że sobą na powyższy temat już (w coś) wierzy :)) i przyznaję, lubię takie dyskusje. pozdrawian :))
Lahaj Opublikowano 19 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2019 @kb. najlepsze ze według nowej definicji wiedzy PWN jest to ogół wiarygodnych informacji o rzeczywistosci. 1
kb. Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2019 @Lahaj ...czyli - nie obracając zbytnio kota ogonem - godnych wiary ;))
Lahaj Opublikowano 19 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2019 @kb. tak :-) w ciekawa stronę zmierza nasza wiedza
kb. Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2019 @Lahaj i czego to ludzie nie wymyślą... :))
Lahaj Opublikowano 19 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2019 tak to właśnie bywa z ta wiarą:-)
Sylwester_Lasota Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2019 Słaby jestem z łaciny :( Pozdro
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2019 (edytowane) @Lahaj jak Ty na jednej nodze stoisz bez problemu, to za rok wyzwanie rzucam na 12 pubs of Xmas. Picie właśnie w takiej pozycji, jest jednym z warunków Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szanuje postawę nie dręczenia siebie i Boga. Tak jak to zwykle mówię, absolut =abstrakcja= silence A jak coś się tli, to pewnie i jakaś wiara. U Ciebie szczerze, jak zawsze. Dobry wiersz... Edytowane 19 Grudnia 2019 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Lahaj Opublikowano 19 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2019 @calluna dam radę kiedyś wypiłem flaszkę z gwinta na raz ;-)
Lahaj Opublikowano 20 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2019 racja Kocie! dzięki za obecność i czujność. zainteresowala mnie Twoja odpowiedz nie żebym się jakoś bardzo utożsamiał z pl z wiersza wcześniej napisałem wiersz pt jak zostanę świętym;-) ale ze racjonalizm to choroba? Co złego w tym ze rozwijamy i wykorzystujemy organ który uchodzi za najbardziej złożony z nam znanych?
Lach Pustelnik Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2019 @Lahaj Jeśli uznać chorobę za poważne odstępstwo od normy, to racjonalizm jak najbardziej spełnia ten warunek. To raz. Dwa: Uogólniasz - i to z wielką przesadą - owo rozwijanie i wykorzystanie owego najbardziej złożonego organu. Z całą pewnością odnosi się to do Ciebie, poety, ale też z całą pewnością nie do mas:). Z resztą się całkowicie zgadzam i pozdrawiam twórczo:)
Lahaj Opublikowano 21 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2019 @Lach Pustelnikchcialem kolegę kota wyciągnąć na rozmowę;-) ogolnie podobno nam puszka od rewolucji agrarnej już nie rośnie. Co do poetów to myśle ze bardziej niż oni rzeźnicy są potrzebni, bo poezją nikt się jeszcze nie najadł. Zasadniczo się zgadzam. Pozdro
Lach Pustelnik Opublikowano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2019 @Lahaj A jakże! Duchowa strawa syci nie mniej niż ta agrarna:)). Brak którejkolwiek prowadzi do wyniszczenia gatunku. Zatem uprawiajmy te nasze poetyckie poletka dla publico bono!
Rekomendowane odpowiedzi