Damian Cz. Opublikowano 25 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zmiana. Istniało niegdyś coś takiego jak dążenie do ziemi obiecanej. Sam pamiętam jak po zmroku rzucaliśmy kamieniami w okno sąsiadki i podpaliliśmy stertę siana poniemieckimi opatrunkami. Pieczone ziemniaki z ogniska- dzisiaj dzielę się nimi z psami. Żółty rowerek zardzewiał i z siana nic nie zostało- wszystko przejedli. Widziałem jak zabijają dzieci, które nie potrafią nawet nic powiedzieć. Idą tą ścieżką, a reszta bije brawo. Live Show za cenę sumienia. Kobiety stały się nagimi aniołami i rządzą. Próbowałem się nie poddać, Ale kiedy mogłem mieć wszystko, nawet Ja zacząłem zdychać. Wracam czasami do mojej małej szkoły marzenia. Nie widzę nic oprócz cuchnącego internatu- szkoły zabijania. Nawet wieczność ma swój koniec.
Giovannii Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Pierwszy wers bardzo dobry. Reszta zdecydowanie mniej mi się podoba, chociaż na pewno nie można przejśc obojętnie. Pozdrawiam G.
Włodzimierz_Janusiewicz Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Dopracuj to. Z sianem zjedzonym to żart? Aluzja do owsa pani Beger? Zresztą cała linijka mi się nie podoba. powtórzenie "szkoły" - blokuje czytanie. "Nawet Ja zacząłem... "strzelać - ale nie zdychać bo w takiej formie to nie rozumiem. Jest czym się zająć, by te emocje przesłać trafniej.
Catalina Acosta Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Szczerze mówiąc - Autorowi się nie udało. A w każdym razie mnie nie przekonał. Nie przemawia do mnie, ani forma ani treść. Pozdr. Cat
deli s Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 cześć damianie cz. ..tak zupełnie abstrachując od tekstu, myślę ze ty lubisz internet, a nie odwrotnie, gdyż ciebie poniekąd znam. mam czasami jednak wrazenie ,że zbyt szybko uciekasz do konca wiersza, przez to coś w nim brakuje (2-3 strofa) tak jak ty zajmuje się ocenianiem bolączek rzeczywistości i niekiedy potrzebna jest jej ostra krytyka. pozdrawiam wszystkich .cześć
Damian Cz. Opublikowano 28 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 o tuż dwie sprawy 1. "wszystko przejedli" to określenie pochodzące z gwary wschodniej, coś podobnego do "wszystko przepili", ale w innym kontekście 2. zacząłęm zdychać, bo nie umierać, a jeszcze nie zdechłem (na szczęście zresztą) to tak jak zacząć żyć, tylko odwrotnie- przecież jasne
Rekomendowane odpowiedzi