Bronisław Suchy Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 * a teraz wybuchnąć chcę chociaż krzykiem karła przeciwko wybuchom słonecznym zagrażającym mojej planecie dopóki ta moc śladów stóp naszych jeszcze nie starła * obudź się skocz póki czas drugiemu do gardła wołają szaleni prorocy tam po drugiej stronie płonącej żyrafy niczego nie ma – bezkarni i nie dosięgnie was miecz Archanioła wołają przez wieki * na wolno opadających liściach dopóki jesiennych zawieszam me słowa nadzieją zamysłu że wiosna gdzieś kiedyś inna zakwitnie otworzy się nowa w anty przestrzeni droga. * 2
Annie Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 Dobry wiersz. coś w pierwszej strofie bym pozmieniała. wybuchnąć, wybuchom... Można by np wyrzucić Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) pozdr.
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tutaj mi coś nie leży, to me i nadzieja zamysłu... rozumiem, że to me wynika z ilości sylab w wersach i rytmiki, ale jakoś mi nie pasuje. Poza tym dobry. 1
Paweł Artomiuk Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 "wolno opadających liściach dopóki jesiennych zawiesza me słowa nadzieją zamysłu że wiosna gdzieś kiedyś inna zakwitnie otworzy się nowa w anty przestrzeni droga" . Wyrzuciłbym "me" Hmm.. I raczej z nadzieją wolno opadających liściach dopóki jesiennych zawieszam słowa z nadzieją zamysłu że wiosna gdzieś kiedyś inna zakwitnie otworzy się nowa w anty przestrzeni droga.
Bronisław Suchy Opublikowano 3 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 @light_2019 Dziękuję za uwagi, godne przemyślenia' pozdrawiam Was wszystkich i Każdego z osobna.
Bronisław Suchy Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi