Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 14 Października 2019 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 (edytowane) Nieporadnie układamy się ze snami, tacy sami niepoprawnie rozkochani. Z dnia na dzień budując plany rozwalamy swą poprawność emocjami pomieszani. Nieporadni w sercu tak zaradni, tak zadbani w życiu a niewprawni. Powiem, że nie wiem. Nie wiem, jak chcesz. A wiersz? Nieporadny też Edytowane 12 Stycznia 2020 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 10
Tom Tom Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 Beti, jestem zachwycony tym wierszem. Przeczytałem go chyba z dziesięć razy i za każdym brzmi coraz lepiej. Podoba mi się rytmika i nieporadna urokliwość treści. chciałem się przyczepić do dwóch przedostatnich wersów, ale po chwili namysłu zaczęły pasować. Można go czytać na wiele różnych sposobów. Dobra robota :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 (edytowane) Beciu, mnie czasami nieporadność szczególnie w kontaktach damsko męskich wzrusza i rozczula, coś jakby słoń w składzie porcelany. Nie chce, ale strąci. Żal porcelany, a słoń przestraszony. Pozdrawiam :) A za wiersz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 14 Października 2019 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji)
beta_b Opublikowano 14 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 @Tom Tom Hehehe, przyznam się, że początek i we mnie płynie melodią, i choć go sczytuję (bo nieporadnie nie pamiętam), to znów to robię (i nawet nie wiem po co). Koniec schodzi na ziemię, do dialogu, ale jest prosty. Dzięki za odwiedziny, mój miły. bb @Alicja_Wysocka Tak Alu, mam nawet taką minę, jak słoń, co go żal i reszty. Niepoprawnie wycałuję Cię i ścisnę w pasie. bb
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 @beta_b To raczej Ty jesteś porcelanką, mnie się wydaje, że nie potrafisz nikomu krzywdy zrobić Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2019 @beta_b Melodyjnie, uczuciowo, delikatnie, troszkę klimat Osieckiej, przynajmniej tak mi dzwoni. Pozdrawiam.
beta_b Opublikowano 15 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2019 @Krakelura To przyjemne skojarzenie z Osiecką. Jak i ona obserwuję poskręcanych, zwykłych ludzi. To ja i moi bliscy. Dziękuję za życzliwe słowo, szczególnie że cenię Twój talent. bb
Ast Voldur Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2019 Poprzedni zapis trzymający się konsekwentnie wyrazu - niepoprawni oraz jego odmian był w moim mniemaniu lepszy.Stąd brak serduszka:)Czasem lepsze jest wrogiem dobrego.Ale to już pozostawiam ocenie autora.Pozdrawiam.
jan_komułzykant Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2019 nie wiem dlaczego, ale przeczytałem "Nieparadny" i chyba dobrze, że tak przeczytałem, bo nie od parady on ci jest, tylko o parze, chyba trochę zagubionej, nie do końca pewnej tego, jak i co dalej. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A wiersz doskonały.
beta_b Opublikowano 15 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2019 @Ast Voldur zmieniłam, nadal osiadam z czasownikami. Dziękuję za czas i wpis. @jan_komułzykant taki urok, że brak i niewiadoma. Specjalizuję się w braku ścieżek i pieczeniu bez przepisów. Rzadko co wychodzi i rządzi przypadek ;) Ściskam ciepło. bb
Ast Voldur Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2019 z dnia na dzień budując plany rozwalamy swą poprawność emocjami ... ... tak zadbani w życiu niepoprawnie poprawni Moja sugestia.Chyba obniżę Pani łeputację :)
beta_b Opublikowano 15 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2019 @Ast Voldur - pierwsza sugestia mi pasuje, ale zachwiana jest reguła i rozbija melodię teksu. Brakuje 4 sylab na końcu. Nie mam pomysłu na zakończenie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z drugiej sugestii nie skorzystam, też jest konwencja, nie będę jej ruszać. Co do łeputacji, to uprawiam warzywniak - nie królewskie ogrody, na nic zachody (słońca) w kolorze róży. Stąd przytyk duży mi nie zasłuży, nagrodą ni karą. Małe mam wiano do rzucania w nurt rzeki. bb
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2019 (edytowane) Czasem zbyt wiele blichtru Szumu medialnych szakali By prosto się wypowiedzieć Więc wiesz zarazem i nie wiesz ;) W świecie dezinformacji Najlepiej być nieporadnym Edytowane 16 Października 2019 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji)
Annie Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To mnie wybiło z rytmu, ale może tak ma być? Aż chce się zaśpiewać Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pozdr.
beta_b Opublikowano 16 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2019 @Annie_M z dnia na dzień budując plany - tak miało być, bo nic lepszego nie wymyśliłam. A ze śpiewaniem to miło: sylaby jak nutki, składają się w głowie. Jak jeszcze jakiś sens niosą, to jestem w domu. Ściskam Annie_M. Lubię Twoje bystre spojrzenie. @Marcin Krzysica Słuszna uwaga. Pisząc miałam w głowie emocjonalne trudności, ale niech każdy czyta jak chce, jeśli w myślach zostanie. Ściskam Krzysico ciepło i czekam na teksty. 1
Tomasz_Biela Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2019 @beta_b melodia, melancholia, nastrój, jest zwięźle. Lubię Beato. Pozdrawiam t.
Rekomendowane odpowiedzi