Bronisław Suchy Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 * * * nie poznaliście mnie chłopca z dolnego pokładu łajby odysa i moich pięści rosnących do buntu na górnym pokładzie wśród śpiewu syren gdzie przyspieszonym rytmem wiosłowała głucha załoga ja jeden wolny mały niewolnik miałem możliwość wyboru. * to ja - wyzwoleniec w szeregach dumnych spartan pracując włócznią i tarczą ginę ugodzony * lecz kiedy duch nasz uniósł się nad pobojowiskiem cofnęły się kohorty dzikiego wroga * to ja podszyty strachem szarak – bohater mimo woli gnany naganem enkawudzisty. * trawiła mnie tajga nie ocaliła pomoc daleka sąsiedzka ja człowiek odmiennej wiary co tutaj robię w tym tłumie zbrojnych niewolników. *
Zoren Gig Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 Nasuwa mi się myśl... Nikt nie pamięta o ludziach, którzy przyczyniają się do "czegoś", pracą walką, pomysłem... Pamięta się o przywódcach, dowódcach. Zbierają laury nie zawsze zasłużenie... O nich się pamięta... Czemu? Bardzo fajna podróż przez czas...Rożne epoki, zdarzenia, a los człowieka bardzo podobny... Pozdrawiam
Bronisław Suchy Opublikowano 14 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 @Zoren Gig Dziękuję i również pozdrawiam.
Gość Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 Pięknie to napisałeś. Plastycznie. Historie przeżywa się patrząc oczami Twoich bohaterów.
Bronisław Suchy Opublikowano 15 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2019 @Bogumił Dziękuję Ci Przyjacielu.Trzymajmy się razem.
Rekomendowane odpowiedzi