Piotr Sobieraj Opublikowano 23 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Mrok w mojej duszy spowija świece spojrzenie w głębię na dno otchłani w rozbita niczym lustro osobowość Wykrzywiony obraz lśni nikłym światłem niczym słońce za horyzontem Pojawiają się wraz z cieniem myśli, zjawy, duchy, ogarniają mrok przejmują władzę ogarniają duszę przejmują ciało ...
Katarzyna Brzezińska Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Smutek, żal, zejście na dno pozytywnych myśli... wyrażone w ładnej formie Pozdrawiam Kasia
Luthien_Alcarin Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 dla mnie chyba jednak zbyt wtórne, za mało liryczne by wzbudzic wrażenia estetyczne, zbyt dosłownie by zmusić czytelnika do intensywniejszego myślenia: jest potencjał emocjonalny, i utwór nie budzi negatywnych odczuć poprzez swoja formę ale do "dobrze" mu jeszcze troche brakuje Pozdrawiam Agata
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 ja bym to widział tak : Mrok spowija świece spojrzenie na dno otchłani w rozbite lustro, wykrzywiony obraz milknie światło a za horyzontem wraz z cieniem myśli, zjawy, duchy, ogarniają mrok władzę duszę przejmują ciało
Catalina Acosta Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Smutek i żal wyrażone, niestety w byle jakiej formie. Agata ma rację - wtórne, nijakie. Otchłań, mrok, duchy i dusza - trochę tłoczno i to beż sensu. Wariacja Pana Włodzimierza lepsza. Proszę pamiętać, że dużo daje wersyfikacja. Catalina
Rekomendowane odpowiedzi