Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Migrena czytając ten wiersz troszkę to przewidziałem, że będą osoby które będą chciały „zatańczyć z autorką” więc stonowałem swoją pierwszą wypowiedź trochę ustawiając ją na torach biegnących do poezji.
    • @Robert Witold Gorzkowski powiem tak. Gdyby w życiu, takim normalnym egzystencjalnym świecie ktoś bezczelnie zaatakował Autorkę to skończyłby na SOR. A ja pewno na policji. Ale tutaj są poeci, więc z pełną kulturą wymieniamy poglądy i stanowiska.  
    • @Migrena nie kłóćmy się jak politycy zachowajmy uprzejmy ton i na poziomie słowa w końcu to portal poetycki.
    • @Dagna twój komentarz to nie krytyka – to egzaltowany bełkot podszyty własnymi frustracjami. Zarzucasz autorce „utracenie godności”, podczas gdy jedyne, co tu naprawdę ją traci, to ton twojej wypowiedzi – nadęty, histeryczny i pełen projekcji. Sztuka nie potrzebuje twojej zgody, by istnieć. A odwaga nie jest „patologią” – to coś, czego tobie, sądząc po tej tyradzie, brakuje najbardziej. Jeśli ktoś tu przeprowadza lobotomię, to ty – własnemu rozsądkowi.   I nawet nie ośmielaj się w jakikolwiek sposób porównywać z Autorką, bo nie da się kogoś pięknego duszą, porównać z deską sedesową.   Spadaj.
    • Tak? A proszę bardzo: jest temat, więc: proszę ten temat rozwinąć i zakończyć dosadnym tematem - temat, teraz: proszę mi powiedzieć - o czym pani myśli?   Łukasz Jasiński    @Robert Witold Gorzkowski   I niech pan, panie Robercie, nie używa na początku - ja - w polszczyźnie tego nie robimy, a jakaś tam Dorota Nieznalska nie jest Polką - to Izraelitka i zaraz pewnie zostanę tak zwanym anty-semitą i będzie jęczenie o tak zwanej wrażliwości i tutaj dochodzimy do genotypu kulturalnego - dla Polaków hipokryzja, dualizm psychofizyczny i dogmat holokaustianizmu są całkowicie obce, tak przy okazji: w tym miesiącu napisałem tylko trzy teksty - dziś opublikowałem prozę poetycką pod tytułem - "Z mitologii greckiej" - w komentarzu pod wyżej wymienioną prozą poetycką opublikowałem artystyczne zdjęcie, póki co - mam około trzysta czytań.   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...