Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Waldemar_Talar_Talar 16 140
życie to ocean kłamstw i prawd
morze chwil które raz
cieszą raz smucą
jezioro łez
życie to kosmos niepewności
które udają że są
przezroczyste
łatwe
życie to czas który ucieka
zegarem kalendarzem
dniem oraz nocą
małym krokiem
życie to niełatwa wycieczka
jak widać powyżej
ale warto ją
przeżyć
2
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Klip · Opublikowano
@MIROSŁAW C. Dziękuję za wygrzebanie mojego limeryku. Miło mi, że można przy okazji wspomnieć nasze niegdysiejsze zabawy słowne. @jan_komułzykant pozdrowienia. -
Przez Dagna · Opublikowano
@MIROSŁAW C. … to zawsze odwaga - pisać o zugu, warto ją docenić. Mam jednak problem z frazą otrzeźwiałem w połowie drogi w cudze zwyczaje, osobiście szukałabym ekwiwalentu, żeby napisać w połowie drogi do ( może: oczekiwań?), ale Autor decyduje… Późniejsze wersy i bliskość rozanielony na twarzy i po pas - też mi się gryzą, ale może to mnie… Wiersz już tyle tu wisi, że był czas na poprawienie literówki na „ biel kartki”. Geometryczne figury - nie przekonują, ale końcówka jest znakomita, pozdr. -
Przez Brevkbevt · Opublikowano
@Alicja_Wysocka @Alicja_Wysocka haha, tak! Joga językowa opisana językową jogąZaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
-
Przez Stracony · Opublikowano
Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Właśnie, długo zajęło mi zrozumienie, że trzeba być po prostu sobą, nie dopasowywać się na siłę, nie spełniać oczekiwań, aby było jakoś. Tutaj właśnie pojawia się rola tęsknoty, równie piękna jak miłość, choć przeraźliwie samotna. Co daje w zamian? Nie tracisz siebie. I o to mi chodziło, a że nie lubię się w wierszach rozpisywać, więc tak to oddałem :) Dziękuję za radę, raczej trafną wskazówkę i odwiedziny. -
Przez Alicja_Wysocka · Opublikowano
@BrevkbevtAż mi się zleciały wszystkie Ojejki. To jakaś Joga językowa?
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne